Ulkoviimeistely

Ulkoviimeistely

Talon hirsiseinät, sokkeli, ikkunat, ovet, listat, räystäslaudat ja katto luovat talon ulkoilmeen. Kun nämä elementit ovat keskenään harmoniassa, syntyy kaunis ja linjakas talo.

Sokkeli

Sokkeli viimeistellään yleensä rappauksella, joka on pinnoitettu sopivalla värisävyllä. Jos kyseessä on kellarikerros tai rinteessä sijaitseva korkea sokkelikerros, jossa kivipinnan osuus on suuri, myös luonnonkivet tai muut sokkelipinnoitteet sopivat hyvin. Jos pinnoitteen paksuus on yli 1 cm, sokkelin kohtaan tulee laittaa vesilista johtamaan liiallinen kosteus pois hirsiseinien yli ulottuvasta sokkelista.

Puuosat

Hirsiseinien, ovi- ja ikkunalistojen sekä räystäsaluslautojen viimeistelyyn käytetään peittäviä tai läpikuultavia maaleja. Ne jakautuvat vesi-, liuotin- ja öljypohjaisiin. Ulko-olosuhteissa pidetään kestävämpänä tummempia peittäviä liuotinpohjaisia maaleja ja vähemmän kestävinä vaaleita läpikuultavia sävyjä. Finnlogin talojen seinien maalaamiseen käytetään pääasiassa liuotinpohjaista läpikuultavaa maalia, jonka pigmenttisisältö on riittävä. Räystäsaluslautojen päätylautoihin sekä ikkuna- ja ovilistoihin suosittelemme käyttämään peittäviä maaleja, koska sadevesi ja UV-säteily vaikuttavat niihin eniten.