Moderni CLT-talo syntyi Finnlogin ja arkkitehtitoimisto AM10:n yhteistyönä 

Finnlog rakensi arkkitehtitoimisto AM10:n Marcelo Diezin suunnitteleman 190-neliöisen CLT-talon Jollaksen merellisiin tunnelmiin Helsinkiin.

Asiakas halusi todella graafisen, modernin puutalon, jossa on selkeät muodot. CLT valikoitui materiaaliksi sen moderniuden, kestävyyden ja matalan hiilijalanjälkensä vuoksi. “CLT on moderni luonnonmateriaali, josta on erittäin nopea rakentaa. CLT antaa myös paljon mahdollisuuksia suunnittelulle”, Diez kertoo.

Tontti pohjana suunnitelmille

Rakennuksen suunnittelussa on otettu tarkasti huomioon tontin ominaisuudet: ilmansuunnat ja ympäröivä luonto. Auringon kierto ja tontin takaosassa olevat kallio ja puut on huomioitu alusta lähtien osana suunnittelua.

Moderni clt-talo on sijoitettu tontin perällä antaen tilaa pihalle. Näin molemmat saavat runsaasti ilta-auringon valoa. Ratkaisu mahdollistaa myös tontin lisärakentamisen tulevaisuudessa. Olohuone avautuu kolmeen suuntaan: pihalle, kalliolle sekä terassille hyödyntäen eri puolten ominaisuuksia ja välisiä suhteita. Olohuoneesta pääsee kuistille, jonka voi lasittaa myöhemmin tarpeen mukaan.

Asiakkaan toiveet toteutettiin täydellisesti

Asiakas halusi vahvan arkkitehtonisen konseptin, joka ulkonäön ja tunnelman lisäksi mahdollisti hänen erityistoiveensa toiminnallisuudesta, kuten olohuoneen ilman televisiota, erillisen kotiteatterihuoneen, joka on suunniteltu yhdessä akustikon kanssa, sekä makuuhuoneen, joka voi toimia myös toimistona. Lisäksi talon sisäkattopinnat on akustisesti verhoiltu. Haluttu tunnelma syntyi puun ilmeen ja luonteen modernista tulkinnasta.

Laadukasta jälkeä kustannustehokkaasti ja suunnitelmien mukaan

Finnlog saa Dieziltä kiitosta etenkin hyvästä työnjäljestä ja kyvystä toteuttaa haastaviakin kohteita: “Tässä projektissa asiakkaalla oli kunnianhimoisia arkkitehtuurisia haaveita ja tietyt laatukriteerit, Finnlog pystyi toteuttamaan nämä toiveet”, Diez kiittää.

Finnlog löydettiin rakentajaksi vasta myöhemmin, kun toteutussuunnitelmat olivat jo valmiina. Projektin alku viivästyi koronan ja materiaalien hinnan räjähdysmäisen nousun vuoksi.

“Finnlog pystyi tarjoamaan omilla rakennusmenetelmillään kustannustehokkaampia ratkaisuja CLT-rakentamiseen ja samaan aikaan pitämään kiinni siitä, että talo rakennettiin suunnitelmien mukaan”, Diez kertoo.

Haaveissa oma moderni clt-talo? Lue lisää rakentamisen palveluistamme