Tietoa CLT-talosta

Ekologiset ja hengittävät CLT-talot

Finnlogin CLT-talot ovat ekologisia, hengittäviä ja muovittomia uuden ajan hirsitaloja. Ne on rakennettu ristiinliimatusta massiivipuusta, joka on rakennusmateriaalina vahva, jämäkkä ja tasainen. CLT-talojen rakenne on tiivis, jäykkä ja värähtelemätön, eivätkä ne tarvitse erillisiä tukimateriaaleja. Rakenteellinen tiiveys on CLT-taloissa huippuluokkaa, joka tukee myös energiataloutta. Kaikista rakentamistamme CLT-taloista tulee A- tai B-energialuokan taloja.

CLT-rakentaminen (Cross-Laminated Timber) – Tulevaisuuden rakennusmateriaali

Finnlogin nykyaikaiset ja linjakkaat CLT-talot tarjoavat paljon mahdollisuuksia yksilöllisille ja arkkitehtuurisesti mielenkiintoisille rakennus- ja sisustusratkaisuille. Myös CLT-talojen muunneltavuus on omaa luokkaansa: valmiin CLT-talon seiniä voi myöhemmin siirtää tai purkaa ja huonetiloja voi muuttaa esimerkiksi vastaamaan perheen muuttuvia tarpeita. CLT on painumaton ja taipumaton rakenne, joka sallii monipuolisen varustelun: muun muassa runkoon integroidut sirot ja listattomat ikkunat, julkisivujen verhoilun lukemattomat vaihtoehdot ja sisäpintojen erilaiset tekstuurit.

CLT-taloissa on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon perinteiselle hirsirakentamiselle.

  • Erittäin kevyt: CLT-levyt ovat huomattavasti kevyempiä kuin perinteiset hirsimateriaalit, mikä tekee rakentamisesta nopeampaa ja helpompaa.
  • Vahva ja kestävä: CLT on erittäin vahva materiaali, joka pystyy kantamaan suuria kuormia. Tämän ansiosta CLT-talot ovat erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä.
  • Hyvä lämmöneristyskyky: CLT-levyillä on erinomainen lämmöneristyskyky, mikä auttaa vähentämään lämmityskustannuksia ja parantaa sisäilman laatua.
  • Helppo työstää: CLT on helppo työstää ja muokata tarpeen mukaan, mikä helpottaa rakentamista ja mahdollistaa monimuotoisemmat arkkitehtoniset ratkaisut. 
  • Yksilöllinen ulkokuori: CLT-talon ulkoverhoukseen voi valita eri materiaaleja: puupaneelin, rappauksen tai sementtikuitulevyn. Näin voit vaikuttaa talon ulkoasuun merkittävästi.
  • Nopea valmistusaika: Olemme kehittäneet liimausteknologian, jonka ansiosta puuta voi liimata viidessä minuutissa aiemman neljän tunnin sisään. Tämän ansiosta talojen valmistusaika lyhenee huomattavasti, mikä vähentää myös kustannuksia.

Rakentamamme CLT-talot ovat yksilöllisiä ja näyttäviä – sinä olet kotisi tärkein elementti.

Kiinnostaako CLT-talon rakennuttaminen? Katso Finnlogin CLT-talomallit.