Miksi valita CLT-talo?

Miksi kannattaisi valita juuri CLT-talo?

MIKÄ ON CLT-ELEMENTTITALO?

Finnlogin CLT-elementtitaloon on yhdistetty hirsitalojen ja puurunkotalojen parhaat ominaisuudet. Hirsitalojen hyvä sisäilmasto ja luonnonmukaisuus sekä puurunkotalojen energiatehokkuus ja arkkitehdin ideoiden toteuttamisen mahdollisuus luovat yhdessä erinomaiset edellytykset ainutlaatuisen, luonnonmukaisen ja energiatehokkaan kokopuutalon toteuttamiseen.

MITÄ ON CLT?

CLT eli ristiinliimattu massiivipuutuote on kokopuulevy, joka koostuu vähintään kolmesta ristikkäin liimatusta puulevystä. CLT on erittäin lujatekoinen ja kuormitusta kestävä rakennusmateriaali, jota on helppo yhdistää muihin rakennusmateriaaleihin.

ENERGIATEHOKKUUS

Seinärakenteen energiatehokkuuden varmistaa ensisijaisesti ilmatiivis ja hyvänä lämmöneristeenä toimiva ulkorakenne. CLT-seinäelementti koostuu 100 mm ristiinliimatusta puukerroksesta, 200 mm puukuituvillasta, tuulensuojakerroksesta ja ulkoverhouksesta. Tällä tavalla rakennetun seinän ilmatiiviyden varmistaa CLT-elementissä sivuttain ja ristiin liimaaminen. Mitattu ilmanvaihtokerroin on tällaisia levyjä käytettäessä huomattavasti alle 1 [W/m2K]. 200 mm puukuituvillalla varustetun seinäelementin U-arvo jää 0,19 …  0,19 [W/m2K] väliin.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN JA LUONNONMUKAINEN

Puu on uusiutuva luonnonvara, jonka jalostamiseen kuluu muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna vähemmän energiaa. Sen lisäksi Finnlogin CLT-elementtitaloissa käytetään luonnonmukaista, puukuidusta valmistettua lämmöneristevillaa. Lue lisää puunkäytön ympäristövaikutuksista.

TERVEELLINEN ELINYMPÄRISTÖ

Puu on ominaisuuksiltaan hyvä lämmöneriste ja kosteustasapainoa ylläpitävä materiaali, joten ilma on kokopuutalossa raikas ja talossa on helppo hengittää. Sisätilojen suhteellinen kosteustasapaino on tärkeä viihtyvyyden kannalta. Puu on allergisoimaton rakennusmateriaali, josta ei haihdu haitallisia yhdisteitä. Puu on antibakteerinen ja estää näin taudinaiheuttajien leviämisen CLT-taloissa.

AINUTLAATUINEN JA TYYLIKÄS

Finnlogin CLT-elementtitalo on ainutlaatuinen hanke, joka suunnitellaan tarkoin asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Valittavana on monta erilaista ulkoverhousmateriaalia: puupaneeli, rappaus ja sementtikuitulevy. Talon ulkomuodon suunnittelemiseen on tämän takia enemmän vaihtoehtoja ja CLT-elementtitalo soveltuu hyvin sekä maaseutu- että kaupunkiympäristöön.

Tutustu erilaisiin CLT-talomalleihin.