Tietoa hirsitalosta

Hirsirakentaminen – Ympäristöystävällinen ja ajaton hirsitalo

Hirsitalo voi olla perinteinen tai moderni, mutta varmaa on, että hirsitalo näyttää tyylistä riippumatta aina kauniilta ja ainutlaatuiselta. Hirsi sopii materiaalina täydellisesti sekä kaupunki- että maaseutuympäristöön.

Puu on luonnonmukainen ja kestävä rakennusmateriaali, jonka jalostamiseen kuluu muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna vähemmän energiaa. Puu on myös uusiutuva luonnonvara, joten hirsitalo on kaiken lisäksi myös erinomaisen ympäristöystävällinen ratkaisu.

Hirsi on materiaalina hengittävä. Se tarkoittaa, että kun talon ilman kosteustasapaino nousee, hirsi varastoi kosteutta itseensä noin viiden sentin syvyyteen. Kun ilma taas on kuivaa, hirsi vapauttaa kosteutta takaisin huoneilmaan. Näin ilmankosteus pysyy tasapainossa luonnollisella tavalla.

Lisäksi hirsi tasapainottaa lämpötilanvaihteluita. Hirsitaloissa on kesällä miellyttävän viileää ja talvella taas lämmintä. Tämä selittyy hirren kyvyllä varastoida itseensä sekä lämpöä että viileyttä.

Perinteikäs massiivipuu

Hirsitalojen ominaisuuksia ovat:

  • Luonnollisuus: Hirsitalot ovat luonnollisesta materiaalista valmistettuja ja niiden rakentaminen ei vaadi kemikaaleja tai muovia.
  • Ekologisuus: Puu on uusiutuva resurssi, joka sitoo hiilidioksidia. Hirsitalot ovat siis ympäristöystävällinen valinta.
  • Vahva ja kestävä: Vaikka hirsi on luonnollinen materiaali, se on erittäin vahva rakennusmateriaali, joka pystyy kestämään kovia sääolosuhteita.
  • Hyvä lämmöneristyskyky: Hirsitalot ovat luonnostaan lämpimiä ja niiden lämmöneristyskyky on hyvä, mikä vähentää lämmityskustannuksia. 
  • Rauhoittava materiaali. Puu sisämateriaalina vähentää tutkimusten mukaan stressiä ja laskee sykettä. Lisäksi hirsitaloissa on luonnostaan hyvä akustiikka, mikä tekee talon tunnelmasta miellyttävän.
  • Pitkäikäisyys. Huolella rakennettu ja hoidettu hirsitalo säilyy sukupolvelta toiselle. Parhaimmillaan rakennutatkin talon paitsi itsellesi ja perheellesi, mutta myös lapsenlapsenlapsillesi!
  • Arvokas materiaali. Hirren hyvän kestävyyden ja laadukkuuden ansiosta hirsitaloilla on erinomainen jälleenmyyntiarvo.

Finnlogin laadukas hirsitalo valmistuu nopeasti

Hirsitalon rakentaminen mielletään usein pitkäksi projektiksi. Rakennamme keskikokoisen hirsitalon (150–200 m2) valmiiksi noin kuudessa kuukaudessa. Rakentamiemme lamellihirsitalojen perustukset tehdään lämpimänä aikana, mutta muita rakennusvaiheita voimme toteuttaa ympäri vuoden.

Valmistamme massiivisesta lamellihirrestä korkeatasoisia asuintaloja, kesämökkejä sekä saunoja.

Suunnitteletko hirsitalon rakennuttamista? Inspiroidu Finnlogin hirsitalomalleista!