Arkkitehti Liis Sagadi
Rakennuksen arkkitehtoninen muoto luotiin yhteistyössä asiakkaan kanssa
Toive oli saada erillinen saunarakennus ja asuinrakennus, jotka yhdistyvät toisiinsa terassilla.
Luonnonkaunis ja suojaisa tontti mahdollisti harmonisen kokonaisuuden luomisen, jossa asuintilat yhdistyvät ympäröivään maisemaan suurten lasipintojen avulla. Suunnittelussa oli tärkeää huomioida luonnonvalon pääsy asuintiloihin, koska rakennusta ympäröivät korkeat männyt. Näkymät ja ilmansuunnat on otettu huomioon tilojen sijoittelussa. Myös toiminnallisuus ja eri tilojen väliset yhteydet on otettu huomioon, jotta liikkuminen rakennusten sisällä, välillä ja koko tontilla olisi sujuvaa.
arkkitehti Liis Sagadi
Laadimme rakennuslupapiirustukset ja arkkitehtonisen suunnitelman asiakkaan luonnossuunnitelman pohjalta. Samalla toteutimme myös rakenteellisen ratkaisun. Prosessin aikana käytiin asiakkaan toiveet ja tarpeet tarkasti läpi ja tarkennettiin tarvittavia yksityiskohtia.
Rakennus on suunniteltu kolmeen osaan, jotka yhdistyvät toisiinsa yhtenäisellä katolla ja terassilla. Erillisillä sisäänkäynneillä varustetut saunarakennus ja vierastalo muodostavat kokonaisuuden päärakennuksen kanssa. Samalla tontilla sijaitsevat myös autokatos ja varasto.
Meri Murto / Avarrus Architects
Lähtökohtina suunnitelmalle olivat massiivipuurakenne sekä asiakkaan toivomien tilojen koostaminen toimivaksi, lapsiperheelle sopivaksi kokonaisuudeksi. Suuri tontti mahdollisti rakennuksen toteuttamisen pääosin yksitasoisena, mikä oli myös asiakkaalle tärkeää. Rakennuksessa on paikkoja niin arkisille kohtaamisille kuin rauhoittumisellekin. Eri toimintojen tilat nivoutuvat yhteen, mutta jokainen tila muodostaa myös selkeän oman alueensa. Tämä tilojen soljuva jatkumo on luotu porrastamalla massaa ja avaamalla näkymiä tilojen läpi.
Arkkitehti Mikki Ristola
"Minnan talon suunnittelu oli erilaista ja hauskaa. Kohteen muotoilussa piti olla rohkea. Lopputulos on hyvin persoonallinen, mutta siinä on myös perinteisiä saaristolaistalon elementtejä. Pyrimme siihen, että rakennus kuvastaa asiakasta, ja mielestäni olemme onnistuneet siinä," Mikki kertoo.
Rakennuslupahakemusta jouduttiin tarkentamaan, sillä vaaleanpunainen julkisivu ei ole perinteinen väri saaristossa. Talo sai kuitenkin rakennusluvan. Se saattaa hyvinkin olla maailman ainoa vaaleanpunainen CLT-talo.
arkkitehti Liis Sagadi
Villa Lippa oli mukana Lohjan Asuntomessuilla vuonna 2021. Se rakennettiin kakkoskodiksi Kisakallion luonnonkauniille alueelle.
Rakennuksen suunnittelussa oli tärkeää huomioida paitsi asiakkaan toiveet ja ympäröivät maisemat, mutta myös tontin korkeuserot. Näin syntyi arkkitehtien yhteistyönä pääosin yksikerroksinen asuinrakennus, jonka tekniset tilat ja varastotila sijoitettiin puolikellariin.
Rakennuksen pääkerroksessa ovat avara olohuone ja keittiö sekä neljä makuuhuonetta. Tässä kerroksessa ovat myös pesu- ja saunatilat, vaatehuoneet ja muut aputilat.
Rakennus on jaettu neljään osaan, mikä näkyy myös talon näyttävässä katon muodossa. Julkisivussa on käytetty lehtikuusilaudoitusta, joka on käsitelty rautasulfaatilla luonnollisen värimuutoksen nopeuttamiseksi.
Arkkitehti Liis Sagadi
Tommy ihastui Hetena-taloon, jonka hän oli nähnyt Tuusulan asuntomessuilla. Uusi Tommyn tarpeet ja budjetin huomioima suunnitelma laadittiin yhteistyössä arkkitehti Liis Sagadin kanssa. Finnlogin WisdomHouse-rakennus toteutettiin Hetenan pohjalta.
Talo mukautettiin tonttiin, asiakkaan toiveisiin ja elämäntapaan sopivaksi.
Arkkitehti Petri Meyer
Merenrantamaisemiin rakennettu CLT-talo jatkaa perheen kesänviettoperinteitä modernilla otteella.
150-neliöisessä, nykyaikaisessa loma-asunnossa on neljä makuuhuonetta ja tilava keittiö, mikä takaa riittävästi tilaa koko perheen kokoontumisille.
Avaran sisätilan lisäksi aikaa voi viettää myös terassilla, joka ympäröi taloa kolmelta sivulta.
Moderni, aumakattoinen rakennus on valmistettu 100-prosenttisesti puusta - sekä ulko- että sisäseinät ovat puuta. CLT valittiin rakennusmateriaaliksi perheen aikuisen pojan, Petrin, ehdotuksesta.
Petri halusi talon, jossa on täyspuinen julkisivu, mutta hirsiverhous tuntui vieraalta. Näin syntyi CLT:stä rakennettu talo, jossa on täyspuinen julkisivu ja sisäseinät. Myös rakennuksen väliseinät on tehty CLT:stä. Valoisan talon pohjaratkaisun suunnitteli Petri, ja Finnlog laati rakennuspiirustukset.
Finnlog rakensi avaran kodin suurelle perheelle Hiidenmaan kauniille merenrantatontille, jota rajaa upea metsäalue.
Inspiraationa toimi Finnlogin malliprojekti Hetena, mutta se ei sopinut perheen tarpeisiin sellaisenaan.
Tästä syystä suunniteltiin perheen toiveisiin sopiva ratkaisu, joka huomioi myös tontin erityispiirteet. Suunnittelussa hyödynnettiin Hetenan sisäpihaan perustuvaa konseptia, jossa rakennuksen kaksi siipeä yhdistyvät yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Toiselle puolelle sijoittuvat makuuhuoneet ja toiselle oleskelu- ja saunatilat.
Myös terassialueet liitettiin rakennuksen toiminnalliseen kokonaisuuteen. Näin syntyivät viihtyisä sisäterassi, jossa voi oleskella suojassa tuulelta, etelään avautuva aurinkoterassi sekä länteen suunnattu pieni, piilotettu keidas, jonne on kulku sekä vanhempien makuuhuoneesta että kodinhoitotilasta.
Arhitekt Mikki Ristola
Finnlog Hetena on huoneistoalaltaan 143,5-neliöinen yksitasoinen omakotitalo. Sen eri suuntiin kaltevat kattorakenteet ja talon keskelle jäävä atriumpiha tekevät talosta persoonallisen. Hetenan on suunnitellut arkkitehti Mikki Ristola helsinkiläisestä AOR Arkkitehdit -toimistosta, joka on palkittu, puurakentamiseen erikoistunut arkkitehtitoimisto. Suojaisan, yksityisyyttä tarjoavan atriumpihan ansiosta Hetena sopii hienosti tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön.
”Hetena on saanut vaikutteita perinteisistä suomalaisista talotyypeistä. Talomallin suunnittelussa tavoitteena on ollut huomioida puun ja clt-rakenteiden ominaisuudet ja tulkita suomalaista puurakentamisperinnettä nykyaikaiseen arkkitehtuuriin sovellettuna”, kertoo arkkitehti Mikki Ristola.
arkkitehti Liis Sagadi
Rannikon rakennuskokonaisuus.
Asiakkaan toiveet olivat tämän rakennuksen arkkitehtisuunnittelun perustana. Asiakas inspiroitui Finnlogin aiemmin rakentamista taloista, joista löytyi mieluisa idea ja visuaalinen ilme tätä projektia varten.
Päätykolmion lasiseinä huomioi täydellisesti asiakkaan toiveet, tontin näkymät ja ilmansuunnat.
Rakennuksen suunnittelussa käytiin yhdessä tarkasti läpi toiminnalliset tarpeet ja tärkeimmät lähtökohdat. Asiakas toivoi esimerkiksi, että taloon tulisi perinteinen räystäskatto ja katettu terassialue.
Yhteistyön tuloksena syntyi kolmen tilavan makuuhuoneen talo, jossa on kaikki tarvittavat lisätilat. Talon kruununjalokivi on avoin ja valoisa keittiö-olohuone, joka ulottuu kattolinjaan asti.
Päätalon lisäksi tontille suunniteltiin samaa arkkitehtonista linjaa noudattava talousrakennus, joka viimeistelee koko kiinteistön toimivaksi kokonaisuudeksi.
arkkitehti Liis Sagadi
Yhdistelmä kauneutta ja toiminnallisuutta
Talon suunnittelun perustana oli yhdessä asiakkaan kanssa laadittu tilasuunnitelma. Yksi tärkeimmistä toiveista oli saada talon sydämeksi suuri ja avoin olohuone-keittiö ja ruokailutila. Tämän ympärille sijoitettiin makuuhuoneet, saunatilat sekä muut tarpeelliset aputilat, varastot ja kodinhoitotilat.
Rakennuksesta tuli keskimääräistä suurempi pinta-alaltaan ja tilavuudeltaan. Yksikerroksisessa rakennuksessa tämä edellytti rakennusmassan tarkkaa rytmittämistä, jotta lopputuloksesta ei tulisi yksitoikkoinen tai tasapaksu. Suunnittelussa otettiin huomioon asiakkaan toiveiden lisäksi ympäröivä maisema, ilmansuunnat ja auringonkierto.
H-kirjaimen muotoinen pohjaratkaisu osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi:
se yhdistää rakennuksen keskeiset osat ja minimoi tarpeettomat käytävätilat. Rakennuksen katon muoto ja siipien selkeä erottelu tuovat julkisivuun miellyttävää vaihtelua.
Kahteen suuntaan avautuva olohuone ja siihen liittyvät terassit yhdistävät sisä- ja ulkotilat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja mahdollistavat ulkotilojen monipuolisen käytön. Rakennuksen muoto ja sijoittelu luovat pihalle erilaisia alueita – esimerkiksi ilta-aurinkoon avautuva terassi on saunarakennuksen ansiosta suojassa kadulta ja tarjoaa näin yksityisen oleskelutilan.
Arkkitehti Liis Vavulski
Asuinrakennusten suunnittelussa keskeisiä lähtökohtia olivat tontin sijainti, maaston muodot ja upeat näkymät järvelle. Rakennuksen muotoon vaikuttivat merkittävästi asemakaavassa määritellyt rakennuksen rakennusala ja eri suuntien näkymälinjat. Asuinrakennus on yhdistetty katetun terassin avulla apurakennukseen, joka on sijoitettu osittain rinteeseen.
Rakennuksen kadunpuoleiset osat ovat suojaisia ja hillittyjä, kun taas järven puoleinen sivu on avara ja siinä on suuria lasipintoja. Tälle puolelle on suunniteltu myös useita katettuja alueita, jotka mahdollistavat ulkoilmasta nauttimisen säästä riippumatta.
Päärakennuksessa on eri kaltevuuksilla varustettu katto, joka tuo sen muotoon leikkisyyttä ja mahdollistaa korkean huonekorkeuden olohuone-keittiötilaan. Sama muotokielen leikkisyys jatkuu myös apurakennuksessa.