CLT-talo Villa Luella | Minna Parikan vaaleanpunainen piparkakkutalo etelärannikolla

 

”Finnlogin tekeminen ja toiminta tuntui oikeanlaiselta. Heidän aiemmin rakentamissa kohteissa oli tehty tarkkaa työtä ja mietitty yksityiskohtia huolella, mitä arvostan”, Minna kertoo.

Kakkoskoti rakentui upeaan saaristomaisemaan

Villa Luella on uniikki 170-neliöinen CLT-talo, joka valmistui vuonna 2023 kenkäsuunnittelija Minna Parikan kakkoskodiksi. Talossa on 5 huonetta: Makuuhuoneet, keittiö ja olohuone sijaitsevat alakerrassa ja toisen kerroksen olohuoneesta on 360 asteen näkymät ympäröivään luontoon ja merelle.

 

Vuonna 2020 Parikka päätti pitää luovan tauon yritystoiminnasta ja täytti yritystoiminnan kokoisen aukon rakentamalla kakkoskodin. Kaunis saaritontti löytyi nopeasti vajaan tunnin matkan päästä Helsingistä. Tontin löydettyä piti suunnitella sille sopiva talo ja löytää rakentaja.

Minnalla ei ollut aiempaa kokemusta rakentamisesta, mutta netistä hän löysi Finnlogin, jonka aiemmat kohteet vakuuttivat Minnan. Hän päätti ottaa yhteyttä Finnlogin myynti-insinööri Marko Turuseen, joka esitteli Minnalle Finnlogin rakentamia taloja tarkemmin. He myös kävivät tutustumassa rakenteilla olevan Villa Lipan työmaalla Finnlogin toimintaan.

”Marko oli minulle hyvä kontakti alkuvaiheessa. Hän on kokenut ammattilainen ja hänen kanssaan kommunikointi sujui hyvin vaikka itse en ole rakentanut ennen. Asiointi Markon kanssa oli muutenkin miellyttävää läpi prosessin”, Minna kertoo.

Yhteistyötä arkkitehdin kanssa

Minna suunnitteli tulevan kakkoskotinsa yhteistyössä arkkitehti Mikki Ristolan kanssa, ja Mikin tekemien piirustusten pohjalta Finnlog pääsi tekemään tarjouslaskennan talosta. Rakennusprojekti sisälsi kaksiosaisen harjakattoisen päärakennuksen ja rantarakennuksen. 

Finnlog vakuutti Minnan vahvalla kokemuksellaan ja osaamisellaan myös erikoisemmista rakennusprojekteista, sillä aivan tavallisesta talosta ei nytkään ollut kyse. 

”Finnlogin tekeminen ja toiminta tuntui oikeanlaiselta. Heidän aiemmin rakentamissa kohteissa oli tehty tarkkaa työtä ja mietitty yksityiskohtia huolella, mitä arvostan”, Minna kertoo.

Vaativat rakennukset ja asiakkaat sopivat Finnlogille erinomaisesti. Lähtökohtaisesti jo perusmateriaaleissa Finnlog tarjoaa korkeampaa tasoa, kuin massatuotannossa. 

 ”Olemme parhaimmillamme vaativissa kohteissa, joissa on esitettävä asiakkaalle teknisiä vaihtoehtoja, jotka voivat vaikuttaa myös lopputuloksen ulkoasuun. Toteutamme juuri niitä unelmia, joista tilaaja haaveilee – tällaisia taloja ei saa luettelosta tilaamalla”, kertoo Finnlogin kokenut puurakentamisen asiantuntija Marko Turunen.

Valmista tuli keväällä 2023


Villa Luellan rakennusprojekti on alusta loppuun Finnlogin toteuttama. Minna itse vastasi kodin sisustuksen suunnittelusta. Sisätilojen materiaalit, kiintokalusteet ja muut tarvittavat tuotteet hän tilasi työmaalle haluamiltaan toimittajilta. Monet taloon tulleista tuotteista ja ratkaisuista olivat räätälöityjä. Finnlogin joustava toimintamallin ansiosta asiakas ei ole sidottu valmiisiin ratkaisuihin vaan myös sisätilojen viimeistely ja erikoisratkaisut hoidetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Vastaavia projekteja rakentajien voi olla vaikea toteuttaa talotehtaiden kanssa.

Minna kertoo, että rakennusprojektissa oli helppo saada omia ideoita toteen, koska Finnlogin työmaalla toiminut timpuri, Indrek Pauman, paitsi hahmotti hyvin Minnan ajatukset, oli koko ajan itse rakennuksella tekemässä hommia. Minnan mukaan timpuri ymmärsi yksityiskohtia myöten, mitä hän halusi ja teki huolellista ja viimeisteltyä jälkeä. 

Villa Luella valmistui keväällä 2023 vuosi ja kaksi kuukautta aloituksen jälkeen. Päärakennus valmistui neljä kuukautta suunnitellusta aikataulusta myöhässä johtuen mm. LVI-koneen ja muutamien muiden tuotteiden toimitusvaikeuksista. Tontille nousi vielä myöhemmin rantarakennus, joiden parissa Finnlog jatkoi työskentelyä päärakennuksen valmistuttua.

”Jouheva ja stressitön rakennusprojekti”

Parikka kertoo Villa Luellan rakennusprojektin olleen kauttaaltaan jouheva ja stressitön – kiitos Finnlogin osaavien rakentajien ja hyvän yhteydenpidon.

”Finnlogin timpuri ymmärsi toiveeni sisätilojen toteutuksen suhteen hienosti. Minun ei tarvinnut jännittää mitä työmaalla tapahtuu. Viimeistelyssä tehtiin huolellista jälkeä ja kaikki yksityiskohdat ovat valmiissa talossa juuri niin kuin pitää”, Parikka kiittelee.

Olemme 20 vuoden aikana toteuttaneet yli 1000 rakennusprojektia, mutta kertaakaan aiemmin ei ole tullut näin erikoista kohdetta vastaan! Minnalta saadun palautteen perusteella onnistuimme täyttämään kaikki hänen toiveensa, joten olen itsekin tyytyväinen projektiin ja lopputulokseen”, Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton toteaa tyytyväisenä.

”Tästä tuli unelmataloni! Talo sai luonteensa heti, kun jättimäiset vaaleanpunaiset piparkakkumuodot ilmestyivät talon helmaan ja koristamaan ikkunoita. Täällä on hyvä olla, sillä tilan tuntu on miellyttävä. Talo kokonaisuutena onnistui jopa paremmin kuin osasin odottaa”, Minna kertoo.

Villa Luellan rakennusvaiheisiin voi tutustua tarkemmin  Villa Luellan blogissa.

 

Kuvat: Katri Kapanen