CLT-talo WisdomHouse | Atriumpihainen merenrantakoti Loviisassa

 

Kysyttäessä Hellsteniltä täyttyivätkö odotukset rakennusprojektin ja uuden kodin suhteen, hän vastaa napakasti: ”Ei – ne ylittyivät!” ja naurahtaa perään.”

Atriumpihainen CLT-talo meren rannalla

CLT-talo WisdomHouse on terapeutti-kirjailija Tommy Hellstenin koti, jossa toimii myös hänen samanniminen yrityksensä. Talo valmistui Loviisan Asuntomessuille kesällä 2023. Atriumpihaisessa valoisassa talosssa on 161-neliötä: 4 h + toimisto + k + 2xkh + s + 2xWC. Rakennusprojektiin sisältyi myös erillinen autokatos-varasto.

Hellsten oli ihastunut Tuusulan Asuntomessuilla näkemäänsä Finnlogin Hetena-talomalliin. Finnlogin tarjoaman suunnittelupalvelun ja arkkitehti Liis Sagadin avulla talomallista muokattiin Tommylle sopiva. Talon pohja ja muut rakenteet muokattiin vastaamaan Hellstenin toiveita sekä budjettia.

Finnlog WisdomHouse atriumpihainen clt-talo tumma ulkoverhous

Meren ääressä sijaitsevalta tontilta on Loviisanlahdelle ja vanhaan kaupunkiin upeat näkymät, jotka Finnlogin arkkitehti Sagadi huomioi talon suunnittelussa ja sijoittelussa tontille. Lopputuloksena lähes kaikkialta talosta on näkymä merelle.

Rakennusprojekti valmistui kahdeksassa kuukaudessa

Finnlog vastasi rakennusprojektista alusta loppuun ja talo tehtiin asiakkaalle valmiiksi sisustus mukaan lukien. Rakennusprojektin kokonaiskesto oli 8 kuukautta sisältäen maanrakennustyöt. Se alkoi räjäytystöillä lokakuussa 2022 ja WisdomHouse valmistui toukokuussa 2023.

Hellstenin mukaan yllätyksiltäkään ei vältytty, sillä projektin kokonaiskustannukset kasvoivat matkan varrella alkuperäisestä. Louhinnasta aiheutuneet kustannukset olivat merkittävästi budjetoitua suuremmat, sillä rakennusvalvonnan ja Asuntomessujen laaturyhmän puolelta tuli pyyntö pudottaa suunnitellun rakennuksen lattian tasoa metrillä.  Kalliotontilla se tarkoitti metrin lisää louhittavaa ja poiskuljetettavaa. Myös suunnittelukustannukset ja pihan toteutus rakennusprojektin valmistuttua tuli arvioitua kalliimmaksi, mutta nämä työt eivät kuuluneet Finnlogin vastuualueisin.

”Vaikka kustannukset ylittyivät suunnitellusta, olen silti iloinen ja tyytyväinen siihen, että se mitä tehtiin, tehtiin kunnolla”, Hellsten toteaa.

maanrakennustyöt ja työkone tontilla Finnlog WisdomHouse atriumpihainen tumma CLT-talo ulkoapäin, isot lasi ikkunat ja terassilla kukkia

Aktiivista ja miellyttävää yhteydenpitoa

Hellsten kertoo, että hänelle jäi erittäin positiivinen kuva Finnlogin toiminnasta koko projektin ajalta. Finnlogin myynti-insinööri Marko Turunen, joka toimi myös kohteen vastaavana työnjohtajana, oli Hellstenin mielestä sydämellään mukana projektissa ja hänen pitkästä kokemuksestaan oli suuri apu rakentajalle läpi koko prosessin.

”Lisäksi Finnlogin projektipäällikkö Elvis oli aina tavoitettavissa puhelimitse”, Hellsten toteaa tyytyväisenä.

Rakennusprojektin edetessä työmaalla pidettiin tarvittaessa katselmuksia, joiden lisäksi Hellsten kävi usein paikan päällä katsomassa miten hänen tuleva kotinsa rakentuu.

”Työmaalla työskennelleet timpurit Priit ja Rauno olivat miellyttäviä tyyppejä. He olivat aina valmiita keskeyttämään työnsä ja auttamaan, mikäli minulla oli jotain kysyttävää.”

Hellsten on rakentamisen laatuun erittäin tyytyväinen ja lähettää kiitokset kyseisille Finnlogin timpureille, jotka Hellstenin mielestä tekivät työnsä ammattitaitoisesti ja huolellisesti.

Asiakkaalla on aina vapaus valita ja saada tukea sidosryhmiltä

Sisustussuunnittelija Heli Virtasella Iloa360:sta on samanlainen kokemus Finnlogin toiminnasta, kuin Hellstenillä. Virtanen auttoi kodin sisustussuunnittelun lisäksi Hellsteniä myös projektinhallinannassa ja huolehtien mm. tarvittavista tuotetilauksista sekä sisustusratkaisuihin liittyvästä yhteydenpidosta työmaalle.

Finnlogin projekteissa asiakas ei ole sidottu ennalta rajattuihin brändeihin, tuotteisiin tai vaihtoehtoihin vaan asiakas voi itse tai vaikkapa sisustussuunnittelijan avulla kilpailuttaa ja tilata kodin pintamateriaalit, kiintokalusteet tai muut tulevaan kotiin tulevat ratkaisut.

”Finnlogin projektipäällikkö Elvis Pärnpuu sekä timpuri Priit pitivät aktiivisesti yhteyttä, joten olin koko ajan tietoinen missä työmaalla mennään. Kävimme usein ennalta läpi vaihtoehtoja ja tehtäviä ratkaisuja. Selvästi työmaalla tehtiin töitä ajatuksella. Sain myös itse heidät aina tarvittaessa kiinni, jos jotain kysyttävää ilmeni ”, Virtanen kertoo.

Finnlog Wisdomhouse takapiha kallionäkymää ja clt-talon tumma ulkoverhous Finnlog Wisdomhouse olohuone, jossa takka ja näkymä isoista ikkunoista ullos. Likuovet atriumpihalle avoinna.  Finnlog wisdomhouse keiittiöstä näkymää olohuoneen läpi merelle päin

Tarkkaavaisuutta perustuksista räystäisiin – ”Voin kyllä suositella Finnlogia”

Tämäkin Finnlogin kohde poikkeaa tavanomaisesta pientalorakentamisesta monessa asiassa. Talon muoto vaati suunnittelijoilta ja tekijöiltä tarkkaavaisuutta ja seuraavien työvaiheiden huomioimista perustuksista räystäisiin. Pitkän kokemuksen ja osaamisen ansiosta Finnlog tekee hyvässä yhteistyössä huippuammattilaisten ja tilaajan kanssa korkeatasoisia CLT-taloja.

WisdomHouse osoittautui yhdeksi Loviisan Asuntomessujen kiinnostavimmista messutaloista. Monet messuvieraat kiinnittivät huomiota kodin viimeistelyn korkeaan tasoon ja huolelliseen rakentamisen jälkeen. Kodissa ihastutti myös valoisa atriumpiha, hienot maisemat, rouheat materiaalivalinnat ja levollisen kodikas tunnelma. Hellsten itse joutui odottamaan Asuntomessujen päättymistä ennen kuin hän pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa elokuussa 2023.

Finnlog wisdomhouse isot ikkunat atriumpihalle Päämakuuhuoneen kylpyhuone wisdomhouse finnlog wisdomhouse tommy hellsten makuuhuone

Hän kertoo, että ensimmäinen yö uudessa kodissa tuntui niin hyvälle, että unikaan ei meinannut tulla.
”Kuljeskelen edelleen uudessa kodissani hieman hämilläni, ihaillen sen estetiikkaa ja viimeisteltyä lopputulosta. Olen talosta todella kiitollinen”, Hellsten toteaa.

Kysyttäessä Hellsteniltä täyttyivätkö odotukset rakennusprojektin ja uuden kodin suhteen, hän vastaa napakasti ”Ei – ne ylittyivät!” ja naurahtaa perään.

”Olen äärettömän tyytyväinen Finnlogin toimintaan. He työskentelivät huolellisesti ja minulla jäi tunne, että he ovat hyväntahtoisia ja joustavia. Voin kyllä suositella Finnlogia myös muille rakentajille.”

Kuvissa vasemmalta: Finnlogin myynti-insinööri Marko Turunen, kirjailija Tommy Hellsten, Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton

Talon kuvat: Harri Hellstrand ja Paula Osenius