Villa Miekka

Nelihenkisen perheen CLT-koti

”Uusi koti on tuntunut maadoittavalta ja rauhalliselta. Hyvä sisäilma, ikkunoista tulviva valo ja maanläheinen fiilis sisällä tekevät kodista viihtyisän ja mukavan olla, kotona rentoutuu hyvin. Uusi koti tuntui myös heti “tutulta” ja tänne kotiutui nopeasti”, asukas kuvailee uuden kodin tunnelmaa.

Villa Miekka on 2022 valmistunut 272-neliöinen CLT-talo ja nelihenkisen perheen koti Vantaalla. Finnlog urakoi näyttävän kohteen sisustusta vaille valmiiksi. Premium House Oy toteutti projektin rakentajaperheelle avaimet käteen projektinjohtourakkana, joka piti sisällään maanrakennustöiden ja CLT-talotoimituksen lisäksi myös talon sisustuksen toteuttamisen täysin valmiiksi. Villa Miekan rakentaminen alkoi vuonna 2021 ja talo valmistui suunnitellussa 12 kuukauden aikataulussa.

Villa Miekka Rakennusprojektin eteneminen

”Onneksi otimme projektiin hyvän projektipäällikön, joka piti langat käsissä koko ajan, kun itse ei lapsiperhe arjen keskellä ehtinyt. Projekti oli suurempi kuin olisi osannut kuvitella ehkä etukäteen, niin oli hyvä että oli joku joka tietää mitä tekee, ja on kokemusta. Projektipäällikön kautta tuli myös huiput työmiehet, ja kaikki saatiin sujumaan hyvin”, asukkaat kiittelevät Marko Hentusta.

Marko Hentunen Premium Houselta toimi rakennusprojektissa asiakkaan palkkaamana projektinjohtokonsulttina ja vastaavana työnjohtajana. Konsulttina hänen toimenkuvaansa kuului mm. rakentajien edushenkilönä toimiminen talotoimittajan ja rakentajan kilpailutuksessa. Hentunen on toiminut rakennusalalalla lähes 40 vuotta ja hänellä on takanaan jo huimat yli 5000 pientaloprojektia. Hän on urallaan toiminut kolmen eri talotehtaan asennusliiketoiminnan vetäjänä, rakennusliikkeen teknisenä johtajana sekä omaa myös muuta mittavaa kokemusta rakennusalalta niin Suomesta kuin Virostakin. Nykyisin hän on mukana Premium Housen kautta korkealaatuisissa pientalojen rakennusprojekteissa toimien mm. rakentajien edushenkilönä silloin kun rakentajat eivät omaa riittävää kompetenssia tai toivovat apua rakennusprojektien suunnitteluun, johtamiseen ja läpiviemiseen.

Ville Miekka -projektiin Hentunen tuli mukaan siinä vaiheessa, kun arkkitehtisuunnittelija oli palkattu ja talon ensimmäiset luonnokset oli jo tehty. Rakennusmateriaaliksi oli valittu CLT, mikä oli rakennuttajien ehdoton toive ja arkkitehdin suositus. Arkkitehtipiirustusten valmistuttua Hentunen toteutti talopakettikilpailutuksen asiakkaalleen.

Villa Miekka CLT-talo keittiönpöytä

Finnlog erottui edukseen ja valikoitui rakentajaksi

Finnlog ei ollut aiemmista rakennusprojekteista tuttu Hentuselle. Hän kuitenkin tiesi Finnlogin olevan yksi CLT-talojen toimittajista ja rakentajista. Tutun rakennusalan asiantuntijan antaman vinkin perusteella Finnlog valikoitui mukaan yhdeksi mahdolliseksi toimituskokonaisuuden tarjoajaksi.

Kilpailutuksen myötä tuli selväksi, että monikaan kilpailija ei pystynyt yhtä laajaan kokonaistoimitukseen kuin Finnlog. Tämä osaltaan ratkaisi sen, että Finnlog valikoitui toteuttajaksi. Toinen merkittävä tekijä oli Hentusen mukaan taloudelliset kysymykset. Finnlogin tarjoaman rakentamisen kokonaispaketin hinta oli erittäin kilpailukykyinen Myös Finnlogin kokenut rakennusinsinööri ja talotoimituksen myynyt Marko Turunen saa myyntivaiheen neuvotteluista Hentuselta hyvää palautetta prosessin sujuvuudesta.

Rakennusvaihe sujui vaivattomasti ja toiminnasta jäi positiivinen kuva

Hentusen mielestä koko hanke sujui Finnlogin osalta erittäin mukavasti ja vaivattomasti. Hän mainitsee myös työmaalla toimineen Finnlogin rakentajan, Priit Hurmsalun, joka toimi Hentusen mukaan vastuullisesti ja halusi tehdä kaikessa hyvää jälkeä. ”Ne muutamat pienet asiat, joita tuli matkan varrella eteen, Finnlog hoiti sujuvasti kuntoon”. Esimerkkinä Hentunen mainitsee asentamisen aikana sateisten kelien vuoksi olleet suojaushaasteet, jotka Finnlog hoiti välittömästi kuntoon, kun ne huomattiin.

Hentusen mielestä Finnlogin toimituskokonaisuudesta ja toiminnasta jäi positiivinen kuva. Hän mainitsee erityisesti suunnitteluohjauksen ja tekniset ratkaisut, joista hän myös antaa esimerkin: ”Ammattimainen toiminta niin rakentamisen kuin sisätyöt tehneiden Finnlogin timpureiden osalta johti siihen, että talon ilmanvuotoluvuksi mitattiin 0,4. Se on näinkin monimutkaiseen pientaloon hyvä ilmatiiveys. Luku kertoo myös varsin suoraan rakentamisen laadusta.”

Loppuun Hentunen vielä mainitsee yhden asian, joka yllätti kokeneen konkarin positiivisesti. ”Yhteydenpito Finnlogin toimituksesta vastanneen Alar Antonin, rakennustyömaalla työskennelleen timpuri Hurmsalun sekä myyntivaiheessa mukana olleen Marko Turusen kanssa sujui mallikkaasti, ja tästä voisin antaa Finnlogille erityisen kiitoksen. Yhteydenpito läpi koko prosessin oli poikkeuksellisen tiheää ja sen myötä tapahtui hyvää informaation vaihtoa. Tämä oli positiivisella tavalla poikkeavaa normaaliin talohtehtaiden viestintään verrattuna.”

Talosta tuli lapsiperheelle sopiva kokonaisuus

”Odotukset täyttyivät hyvin, ja olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen ja yleiseen fiilikseen. Kodista tuli juuri sopivan avara, mutta kuitenkin kodikas. Tilaa ei ole mahdottomasti liikaa, mutta sen verran enemmän kuin aiemmin, että jokainen pääsee tarvittaessa omaan rauhaan.

Kokonaisuutena kaikki onnistui Finnlogin kanssa hyvin mutkattomasti. Materiaalivalintana CLT oli tietysti se kaiken lähtökohta. Arkitehtisuunnittelu sujui ammattimaisesti, aikataulut pitivät kutinsa, sisustus- ja sisätyöt menivät hyvin, ja kokonaisuutena saatiin hieno koti!”, asukas iloitsee.

Kuvia Villa Miekasta löytyy ohesta. Villa Miekkaan voi tutustua tarkemmin myös Instagramissa talon asukkaiden omalla tilillä @villamiekka.

Kuvat: Paula Osenius

Villa Miekka Finnlog Suomi

Villa Miekka Finnlog Suomi turkoosi kylpyhuone

Jos kiinnostuit tästä kohteesta voit jättää meille yhteydenottopyynnon niin jutellaan lisää!