Finnlog Snadi

CLT-talo Snadi oli mukana Grand Designs Suomessa

CLT-talo ”Snadi” on kolmihenkisen perheen korkeatasoinen arkkitehti Tapani Takkusen suunnittelema omakotitalo. Tämä moneen mukautuva ”älykoti” oli mukana myös Grand Designs Suomi -ohjelmassa. Talossa CLT:tä on käytetty 1,5-kerroksisen talon ulkoseinien lisäksi kantavina ja jäykistävinä väliseininä, jolloin CLT-pintaa on samalla saatu myös sisätiloihin. Designbetonilattia ja CLT-runkoon upotetut ikkunat listattomina viimeistelevät rakenteellisen arkkitehtuurin.

Facebookista valmiiksi taloksi

Snadi sai alkunsa, kun asiakas oli nähnyt Facebookissa Finnlogin Marko Turusta ylistävät kommentit ja päättivät ottaa häneen yhteyttä. Marko vastasi heti ja tämä vahvisti luottamusta – ”siitä tuli iso plussa.”

”Kaupankäyntivaiheessa haimme tilaajalle sopivaa ratkaisua. Päädyimme eriyttämään perustus- ja LVIS-suunnitelmat urakoineen irti talonrakennusurakasta suoriksi asiakassopimuksiksi, koska se oli tilaajillekin mieluisa ratkaisu. Tekijät olivat kuitenkin Finnlogille tuttuja, joten yhteistyö oli helppo jakaa”, Marko kuvaa yhteistyön alkuvaiheita.

Markon osaaminen ja luottamusta herättävä asiantuntijuus oli se syy miksi lopulta Finnlog valikoitui rakennuttajaksi. ”Meille tuli keskusteluista luottavainen fiilis. Oli sellainen tunne, että Marko ei ole vain myyjä vaan asiantuntija. Asiantuntijuus heijastui koko Finnlogiin koska Finnlogia edustit”, asiakas kuvailee.

”Ollaan taloon enemmän kuin tyytyväisiä. Ollaan asuttu talossa nyt puolitoista vuotta ja mitään sellaista mihin ei oltais tyytyväisiä ei ole edelleenkään tullut eteen. Taloprojekti eteni hämmästyttävän tarkasti aikataulussa eikä suurempia yllätyksiä tullut matkan varrella. Timpurit olivat aina silloin paikalla, kun oli sovittu ja hoitivat työnsä erinomaisesti. Timpurit olivat mukavia ihmisiä joita kohtasi mielellään työmaalla. Oli erityisen mukavaa ettei myyjä kadonnut talokauppojen jälkeen vaan kulki mukana koko projektin ajan. Aina jos oli jotain mielen päällä tiesi että voi soittaa myyjälle ja hän auttoi aina. Pari kertaa tuli ongelmia vastaan esim. kun puhallusvilla oli jäänyt puhaltamatta makuhuoneen kattoon ja kun homma huomattiin se korjattiin heti.”

CLT-rakentamisen eteneminen

Urakka-rajat aiheuttivat projektin aikana jonkin verran asiakkaalle päänvaivaa, joten he vinkkaavatkin pohtimaan tarkemmin miten näitä tilanteita voisi suunnitella ja ennakoida jos urakoitsijoita on useita. Maatyöt ja perustukset olivat molemmat omia Finnlogin ulkopuolisia urakoita. Maatyöt käynnistyivät kesä-heinäkuun vaihteessa, perustukset tehtiin heinäkuussa ja elokuussa tuli CLT elementit. Loppuvuodesta omat timpurit aloittivat sisätyöt ja samaan aikaan Finnlogin urakka alkoi valmistumaan. Loput Finnlogin urakkaan kuuluneet hommat saatiin sovittua hyvin kokonaisaikatauluun. ”Finnlog tuli hoitamaan sovitut pienetkin yksittäiset hommat silloin, kun oli sovittu eikä perään tarvinnut koskaan soitella.”

 

Missä onnistuttiin:

  • Projektin eteneminen aikataulussa
  • Työn hyvä laatu
  • Myyjän asiantunteva apu läpi koko projektin ja tämän näkemys asiaan kuin asiaan
  • Luottamus. Sovitut asiat hoituivat aikataulussa ja perään ei tarvinnut soitella
  • Talotoimittajan into kesti aivan loppuun saakka ja kaikki yksityiskohdat viimeisteltiin erinomaisesti

Kuvat: Asiakkaalta

Jos kiinnostuit kompaktista kodista voit olla meihin yhteydessä!