Finnlog valikoituu rakentajaksi ja talokaupat syntyvät

Finnlogin asiantuntija apuna

Arkkitehdin tekemien kuvien pohjalta Finnlog pääsi tekemään tarjouslaskennan Minnan talosta. Tarjous Finnlogilta tuli lokakuussa 2021. Tarjousvaiheen aikana Finnlogin myynti- insinööri Marko Turunen esitteli Minnalle yrityksen aiemmin rakentamia kohteita, kuten rakenteilla olevaa Villa Lippaa.

”Marko oli minulle hyvä kontakti alkuvaiheessa. Hän on kokenut ammattilainen ja hänen kanssaan kommunikointi sujui hyvin vaikka itse en ole rakentanut ennen. Asiointi Markon kanssa oli miellyttävää läpi prosessin”, Minna kertoo.

Markon mielestä parhaat keskustelut asiakkaiden hankkeista lähtevät liikkeelle oikeassa ympäristössä – Finnlogin työmailla ja asiakkaan tontilla. Marko oli varannut prosessiin reilusti aikaa, jotta he pääsivät käymään Minnan kanssa sekä työmailla että tontilla.

”Uppoudun mielelläni vaativiin pientalohankkeisiin jopa suunnitteluvaiheessa. Kohtaamme jatkuvasti paljon erilaisia suunnitelmia, mutta päätarkoituksenamme on kuitenkin rakentaa suunnitellut kohteet. Käyn asiakkaiden kanssa läpi vaihtoehtoja ennen tarjouslaskentaa, jotta projektin kokonaisarvo pysyisi paremmin hallinnassa”, Marko taustoittaa.

Tarjousvaiheessa Minnan talon pohjakuviin tehtiin vielä joitain muutoksia. Muun muassa huonejakoja ja terassin kokoa viilattiin. Rakennusprojekti Finnlogin kanssa lyötiin lukkoon myöhään syksyllä 2021.

Kokemus ja uniikit rakennusprojektit vakuuttivat

Finnlog vakuutti Minnan vahvalla kokemuksellaan ja osaamisellaan myös erikoisemmista rakennusprojekteista. Sillä aivan tavallisesta talosta ei nyt ollut nytkään kyse. Minna teki päätöksen Finnlogin valinnasta rakentajaksi hänelle tyypilliseen tapaan – fiilispohjalta.

”Finnlogin tekeminen ja toiminta tuntui oikeanlaiselta. Heidän referenssinsä aiemmin rakennetuista kohteista olivat hyvät. Niissä oli tehty tarkkaa työtä ja mietitty yksityiskohtia huolella, mitä arvostan. Finnlogin tekemä yhteistyö AOR Arkkitehtien kanssa sinetöi lopulta asian”, Minna kertoo.

Minnan tyttären mukaan nimetty Villa Luella tulee olemaan jälleen yksi uniikki rakennusprojekti, johon Finnlogin kokeneet ammattilaiset tarttuvat innolla ja pistävät ammattitaitonsa peliin.

”Olemme 20 vuoden aikana toteuttaneet yli 1000 rakennusprojektia, mutta kertaakaan aiemmin ei ole tullut näin erikoista kohdetta vastaan. Kyseessä on aivan ainutlaatuinen talo! Tämä sopii meille oikein hyvin, sillä haluamme keskittyä rakennusprojekteihin, jotka erottuvat massasta”, Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton iloitsee.

Vaativat rakennukset ja asiakkaat sopivat Finnlogille erinomaisesti. Lähtökohtaisesti jo perusmateriaaleissa Finnlog tarjoaa korkeampaa tasoa kuin massatuotannossa.

”Voimme varustella CLT-taloja listattomilla ratkaisuilla, erikoistyöstöillä, runkoon integroiduilla ikkunoilla, pilari- /palkkitekniikalla ja muilla vastaavilla yksityiskohdilla, jotka lopulta viimeistelevät korkeatasoisen kokonaisuuden. Finnlogin oma rakennesuunnittelu mahdollistaa vaativien ratkaisujen toteutuksen”, Marko täydentää.

Vaikka Finnlog on rakentanut yli 1000 massiivipuutaloa Suomessa, sen tunnettuus ei ole vielä kovin suuri. Tunnettuuden kasvattaminen ja halutun imagon luominen ovat vieneet Finnlogilta aikaa, mutta yksilöllisiä ja massasta poikkeavia taloja haluavat, kuten Minna, ovat vähitellen alkaneet löytää Finnlogin.

Takaisin projektin esittelysivulle »