Finnlogin valtti on joustavuus: “Emme tee taloja liukuhihnalla”

Terassilaudaksi valittiin hyvin sään vaihteluita kestävä ekologinen materiaali

Villa Luellaan kevättalvella rakennettu terassi on kooltaan poikkeuksellinen suuri. Terassi ympäröi suurinta osaa talosta makuutiloja lukuun ottamatta. Terassit porrastettiin, millä vältettiin kaiteet. Kulku terassille ja pois käy helposti muutamaa porrasaskelmaa pitkin.

Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton kertoo, että terassien tekemiseen meni peräti pari viikkoa. Kallioon, jonka päällä terassit lepäävät, oli massiivisen koon takia porattava tolppa poikineen. Koko terassi, portaat mukaan lukien, tehtiin käsityönä työmaalla. Terassilauta on suomalaista puuta, mutta se tilattiin Tanskasta, koska Minna halusi erikoiskäsitellyn ekologisen materiaalin, joka kestää sään vaihteluita tuulisessa ja merellisessä ympäristössä.

Rakennus- ja sisustusmateriaalit asiakkaan toiveiden mukaan

”Jos asiakas haluaa tietyt laudat, lattiat, tai kaakelit ja niin edelleen, Finnlogilla se onnistuu”, Alar kertoo. ”Pystymme joustamaan lähes loputtomiin rakennusmateriaaleissa ja -tekniikoissa, samoin kuin yhdistelemään eri materiaaleja, vaikkapa hirsiseinää ja CLT-levyä.”

”Meidät erottaa kilpailijoista se, että olemme rakennusyritys, emme tuotantolaitos”, Alar selventää. ”Myymme taloja, emme tuotteita. Meidän ei tarvitse sitoutua tiettyihin materiaaleihin tai tuotteisiin, joiden käyttäytymisen ja ominaisuudet tunnemme, vaan osaamista, ammattimiehiä ja tekniikoita riittää mitä erilaisimpiin ratkaisuihin. Joustavuus onkin Finnlogin valtti.”

Villa Luella on hyvä esimerkki siitä, miten erilaisia ja uniikkeja ratkaisuja Finnlog pystyy toteuttamaan. Villa Luellasta löytyy mitä erikoisempia ratkaisuja; toinen kerros on esimerkiksi lasia. Painavan lasin käsittely ja saaminen rakennusteknisesti toimivaksi ja kestäväksi vaatii tiukkaa ammattitaitoa.

Uuden luominen ja persoonallisuus ovat Finnlogin juttu

Alar kertoo, että Finnlog innostuu projekteista, joista jää kädenjälki ympäristöön, ja joilla luodaan jotain uutta tai erilaista. Ne ovat vaativuudessaan mielekkäitä tekijälle. ”Enpä ole ennen nähnyt näin vaaleanpunaista ja persoonallista taloa! Tällaisen talon rakentaminen on paljon mielenkiintoisempaa kuin saman talon sarjatuottaminen yksi toisensa jälkeen.”

”Villa Luella on ainutlaatuinen ja hieno kohde! Se oli toki erikoinen rakentaa, mutta meillä sellaiseen on totuttu!” Finnlogin toimitusjohtaja toteaa.

Lue lisää siitä, miksi kannattaa valita juuri Finnlog.