Minna Parikan kakkoskoti Villa Luella alkaa olla valmis – talosta tuli upea!

Minna sisusti Villa Luellan pehmeän tyttömäiseksi

Minna Parikan kakkoskoti valmistuu kesällä 2023. ”Talosta tuli upea! Tilaa riittää – toinen kerros tekee siitä vielä massiivisemman kuin osasin kuvitella!” Minna nauraa tyytyväisenä.

Hän kertoo, että rakennusprojektissa oli helppo saada ideoitaan toteen, koska kontaktihenkilö paitsi hahmotti hyvin Minnan ajatukset, oli koko ajan itse rakennuksella tekemässä hommia:
”Kommunikaatio Finnlogin timpurin kanssa toimi hyvin: hän ymmärsi yksityiskohtia myöten, mitä halusin”.

Tilava talo edustaa modernia skandinaavista CLT- puurakentamista. Tilan tuntu säilyy myös sisällä – siitä on huolen pitänyt Minna itse suunnittelemalla sisustuksen mielensä ja makunsa mukaiseksi.
Sisustaminen on ilmeisen palkitsevaa visuaaliseen ajatteluun ja suunnitteluun tottuneelle naiselle.

Turvallinen ja tyttömäinen koti

Minna halusi sisustuksesta valoisan skandinaavisen, samalla pehmeän ja tyttömäisen tilan, missä tuntee olonsa turvalliseksi. Ideoita ja inspiraatiota haettiin kuvista, joiden avulla Minna esitteli tekijöille, millaista tunnelmaa ja tilaa haetaan. Siitä alkoi sisustustuotteiden ja -ratkaisujen metsästys, samoin kuin sen selvittäminen, mitkä ratkaisut on ylipäänsä mahdollista toteuttaa.

Finnlogin taloissa asiakasta ei ole sidottu mihinkään valmiisiin ratkaisuihin vaan talot rakennetaan asiakkaan toivomia sisustusratkaisuja myöten valmiiksi.

Minna on käyttänyt ulkoa kokonaan vaaleanpunaisen talon sisustuksessa vaaleanpunaisen eri sävyjä aksentteina.
Paraatipaikalla on kaunis, hennon vaaleanpunainen kakluuni. Isoista ikkunoista tulvii valoa ja avarassa talossa on hyvä akustiikka.
”Päädyin käyttämään paljon suomalaisia tekijöitä ja tuotteita. Sisustuksessa on paljon yksityiskohtia. Puun läsnäolo ankkuroi sen pohjoismaihin ja tekee siitä modernin. Japanilaisiakin vaikutteita löytyy”, kuvailee Minna lopputulosta.

Minna Parikan kakkoskoti Villa Luellan sissustusta Minna Parikan kakkoskoti Villa Luellan portakko ja. vaaleanpunainen kaide

Minna Parikan kakkoskoti on paikka rauhoittua ja nauttia maisemista

Puun runsas käyttö sitoo Villa Luellan sisustuksen modernin skandinaaviseen perinteeseen. Minnaa haastatellaan tähän juttuun puhelimitse samalla, kun hän väistelee sisään kannettavia huonekaluja ja antaa pysäköintiohjeita työmiehille. Projekti on loppumetreillä, mutta maalausten ja sisustuksen viimeistelyn jälkeen riittää vielä tekemistä:
”Talon valmistuttua alkaa kalaverkkovajan kunnostus ja maisemointi”, Minna kertoo.

”Hanke alkoi jo kaksi ja puoli vuotta sitten, kun lopettelin yritystoimintaa ja tarvitsin korona-aikaan uuden suunnitteluprojektin mihin käyttää aikaani ja luovuuttani. Tarkoitus on kuitenkin, ettei Villa Luellasta tule loppuelämän projekti, vaan pääsen pian nauttimaan kakkoskodin turvasatamasta, maisemasta ja rauhasta.”

Minna Parikan kakkoskoti Villa Luellan vaalenapunainen ovi Minna Parikan kakkoskoti Villa Luellan lattiamateriaalia
Haluatko nähdä miltä Minna Parikan kakkoskoti näyttää koko komeudessaan? Niin mekin! Villa Luella esitellään elokuussa. Pysy kuulolla ja seuraa somekanaviamme – kerromme tarkemman päivän elokuun alussa!