Minna Parikan talon sisustus on tyttömäisen hurmaava

Katso kuvat Villa Luellan sisustuksen upeista yksityiskohdista!

Villa Luellan hurmaava sisustus on Minnan itsensä suunnittelema. Finnlogin taloissa asiakasta ei ole sidottu mihinkään valmiisiin ratkaisuihin tai tuotetoimittajiin, vaan talot voidaan rakentaa asiakkaan toivomia sisustusratkaisuja myöten valmiiksi. Näin ollen Minna sai valita kakkoskotiinsa juuri haluamansa materiaalit ja tuotteet. Minna halusi luoda kodistaan harmonisen tilan, jossa yhdistyvät modernin skandinaavisen sisustuksen elementit, kuten runsas puun käyttö, ja vaaleanpunaisen eri sävyjen rauhoittava, mutta samalla myös voimaannuttava vaikutus. Sisustuksessa voi lisäksi nähdä japanilaisia vaikutteita. ”Halusin luoda talon, joka kunnioittaa Suomen kauniita saaristomaisemia, puuta rakennusmateriaalina sekä omaa persoonallisuuttani”, Minna kertoo.

Villa Luellan sisustuksen väripaletti on rajattu vaalean puun ja pinkin sävyihin, sillä Minna halusi kodin, jossa on rauhoittava tunnelmaa. Sisustuksessa on käytetty paljon suomalaisia tekijöitä ja tuotteita, ja harkitusti valitut design-huonekalut Minna valitsi talon tunnelmaan sopiviksi. Ne ovat paitsi korkealaatuisia myös kestävät aikaa.

Minnalle kakkoskoti on paikka rauhoittua ja nauttia maisemista

Toisen kerroksen 45 neliön olohuoneesta on 360 asteen näköala merelle ja viereiselle suojelualueelle. Minna tietää, että siellä asuu 75 eri lintulajia, kuten merikotka, joka leijuu talon päällä säännöllisesti. ”Suunnittelin yläkerran oleskelutilan sisustuksen täysin puusta. Hienot yksityiskohdat ja kädentaidot ovat myös siellä avainasemassa. Vastapainoksi ja ravistellakseni tilan harmoniaa valitsin oleskelutilaan kaksi massiivista sohvaa, jotka on valmistettu murskatusta sametista.

”Villa Luellaan ei tuotu yhtään ylimääräistä huonekalua, jotta mikään ei häiritse upeiden näkymien ja avoimen tilan tuomaa iloa.”

Keittiö osoittautui inspiroivaksi paikaksi

Minna ei ole koskaan nauttinut viettää aikaa keittiössä. ”Olen aina ajatellut, että saan muista asioista paljon enemmän iloa. Koska Villa Luellaan ei saa tilattua noutoruokaa, olen joutunut viettämään aikaa keittiössä ja huomannut, että todella nautinkin siitä”, Minna iloitsee. Hänen mielestään vaaleanpunainen keittiö kaikilla mukavuuksilla nostaa ruoanlaittokokemuksen aivan uudelle tasolle. Kokkailun lomassa hän saa myös nauttia isoista lasiovista avomerelle avautuvasta inspiroivasta maisemasta.

Mittatilauskalusteita ja persoonallisia ratkaisuja

Minna nauttii saunomisesta ja kylpemisestä päivittäin, sillä se auttaa häntä rentoutumaan. Hänen suosikkipaikkansa Villa Luellassa onkin spa-henkinen kylpyhuone-sauna-tila.

”Pitkäaikainen unelmani on ollut suunnitella vaaleanpunainen kylpyhuone”, Minna kertoo. ”En halunnut tehdä siitä vain vaaleanpunaista, vaan halusin lisätä mukaan tekstuuria puuterimaisen himmeillä laatoilla ja puupaneloinneilla. Halusin myös yhdistää puupaneloinnin ja leveät saunatuolit vaaleanpunaiseen kiukaaseen ja vaaleanpunaiseen lasioveen, jotta lopputulos olisi persoonallinen saunaelämys.”

Minnan mielestä Villa Luellan upeimpia esineitä ovat erikoisvärinä taloon tehdyt kalusteet, kuten kylpyamme, pesuallas ja wc-istuin, jotka on valmistettu värjätystä puukomposiitista ja hartsista. Talon muotokieltä toistavia elementtejä on käytetty myös sisätiloissa. Ulkoverhoilun jumbokokoiset piparkakkumuodot toistuvat esimerkiksi kauniissa puulattiassa. Jopa huonekaluissa toistuvat pehmeät kaarevat muodot. Yksi kodin katseenvangitsija on myös paraatipaikalla alakerrassa oleva kaunis, hennon vaaleanpunainen kakluuni.

 

Lattiamateriaali Villa Luella pyöreä kuviointi

Minna Parikka istuu villa Luellan keittiönpöydän ääressä

Villa Luella on toteutunut unelma

Villa Luellan isoista ikkunoista tulvii valoa sisätiloihin, ja sisä- ja ulkotilojen välillä liikkuminen häivyttää kodin ja luonnon välistä rajaa. Avarassa massiivipuutalossa on myös hyvä akustiikka.

Villa Luella on erinomainen esimerkki siitä, miten yksilöllisiä ratkaisuja Finnlog pystyy toteuttamaan asiakkailleen. Finnlogin tavoitteena on rakentaa asiakkaidensa unelmia todeksi ja Villa Luellassa siinä on todella onnistuttu.

”Tämän talon on tarkoitus olla minulle ja tyttärelleni paikka, jossa voimme nauttia elämästämme”, Minna kertoo.

“Villa Luella on meille pakopaikka kaupungista. Se tarjoaa yhteyden luontoon, mutta myös kaikki ne ylellisyydet, joita toimivan kodin tuleekin tarjota.”

Villa Luella Minna Parikka

Tutustu lisää erilaisiin toteutuksiimme! #rakennammeunelmaasi

 Kuvat: Katri Kapanen