Talo suojaan ja peltikatto päälle

CLT-seinien noustua työmaalla on tärkeää saada ne suojaan, joten seuraava työvaihe on luonnollisesti katon asennus. Villa Luellaan asennettiin konesaumattu hopean värinen peltikatto, jonka toimitti ja asensi Uudenmaan Pläkkärit. Loppukesällä tehty asennustyö kesti noin viikon.

Katon väri ei ole tavallisimmasta päästä, vaikka löytyikin perusvärien valikoimasta. Värivalmis pelti on polttomaalattua ja sen pinnoitteella on 25 vuoden takuu. Myöhemmin taloon räystäisiin asennetaan Pläkkäreiden toimesta vielä Minnan toivoma pitsikoristelista. Se tehdään laserleikkaamalla toivottu muoto pellistä.

Katon asennusvaiheessa työmaalla kuvattiin video, jossa Villa Luella näkyy ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa.

Minna on vieraillut työmaalla tarpeen mukaan. Talon näkeminen ensimmäistä kertaa lopullisessa koossaan oli jännittävää.

”Ensimmäinen ajatukseni oli, että wow kun se on iso!” Minna naurahtaa. ”Oli upeaa päästä näkemään ja kokemaan talon lopulliset mittasuhteet ensimmäistä kertaa paikan päällä. Myös näkymät talon sisältä merelle ja jokimaisemaan ovat todella hienot!”

Usein rakentamisesta puhutaan stressaavana projektina, jossa ilmenee aina enemmän tai vähemmän vaikeuksia.

”Minuakin varoiteltiin tästä, mutta olen hieman ihmetellyt missä vaiheessa niiden vaikeuksien ja stressin pitäisi alkaa?” Minna miettii. ”Tähän asti kaikki on sujunut todella hyvin, vaikka aikataulusta ollaan hieman jäljessä.”

Projekti jatkuu ikkunoiden asennuksella, minkä jälkeen talo alkaakin olla säältä suojassa.