Villa Luellan lattiat kuntoon

Tuulettuva alapohja lattioiden perustana

Villa Luellassa siirryttiin sisätöiden pariin loppusyksyllä, kun ikkunat, katto ja ulkoverhoukset oli saatu valmiiksi. Talo on suunniteltu rakennettavaksi siten, että se ei ole kosketuksissa kostean maaperän kanssa ja sen vuoksi tuulettuva alapohja on rakennettu kymmenien betonipilareiden sekä liimapuu- ja LVL-palkkien varaan. Ennen lattiamassan pumppaamista alapohja eristettiin Finnfoam XPS-lattiaeristeellä ja lattialämmitysputket sekä viemärit ja tarvittavat sähköasennusvaraukset asennettiin kipsivalua varten. Tulisija vaatii oman vankan perustuksensa, joka on myös tehty paikalleen. Lisäksi talon yläkerran lattiaan tuotiin askeläänieristykseksi EPS-levy, johon lattialämmitysputket asennettiin ennen valua.

Villa Luella lattioiden asentaminen

Villa Luella lattioiden rakentaminen rakennusvaiheessa alapohja Villa Luella lattialämmitys ja lattiatyöt

Nopeasti kuivuva kipsivalu

Lattioiden valamiseen käytetty kipsivalumassa valmistettiin työmaalla sekoitusautossa, josta massa pumpattiin autosta sisällä lattioille. Massa tasoittuu lattioilla itsestään.
Työvaihe kesti vain pari päivää. Myös kipsivalun kuivuminen on nopeaa minkä vuoksi rakentaminen voi jatkua pian valun jälkeen. Lyhyt kuivumisaika onkin kipsivalumassan etu verrattuna betonivaluun. Kipsivalulattian päällä pystyy kävelemään jo noin vuorokauden kuluttua vaikka varsinainen kuivuminen viekin pidemmän aikaa. Kun valu on riittävän kuiva, voidaan sisätiloissa alkaa rakentamaan väliseiniä.

Villa Luella lattioiden rakennustyöt ja lattialämmityksen asennus

Villa Luella lattioiden kipsivalutyö rakennustyömaalla