”Tästä tulee unelmataloni”

Villa Luellan ulkoverhoilusta uniikki ja moderni

Villa Luellan ulkoverhoilu tehtiin lokakuussa ikkunoiden asennuksen jälkeen. Ulkoverhous on usein CLT-taloissa käytetty ratkaisu ja se suojaa rakennusta ulkopuolelta. CLT-talon ulkoverhous voi olla oikeastaan mikä tahansa. Suositun lehtikuusen ja sävyyn maalatun julkisivun lisäksi CLT-talot voidaan myös rapata rappauslevyn päälle, jolloin niistä saadaan ulkoa kivitalon näköisiä. Minnalle oli kuitenkin selvää, että ulkoverhoilu tehdään vaaleanpunaiseksi maalatuista pystylaudoista.

Villa Luella vaaleanpunainen ulkoverhoilu ja ikkuna    Villa Luellan julkisivun laudoitus

Leikkisyyttä julkisivuille

Materiaali toimitettiin työmaalle valmiiksi maalattuna, mutta sahaus toivottuun muotoon sekä sahattujen päiden maalaus tehtiin työmaalla. Kaiken kaikkiaan työvaihe kesti 11 päivää. Lopputuloksena Minnan ja arkkitehdin suunnittelemat piparkakkumaiset muodot toistuvat talon julkisivuissa. Yhdistettynä herkulliseen vaaleanpunaisen sävyyn ulkoverhous antaa talolle hienon leikkisän ilmeen.

”Verhoilun ilmestyttyä talon ympärille sain varmistuksen siitä että tästä tulee unelmataloni. Se sai luonteensa heti kun jumbokokoiset piparkakkumuodot ilmestyivät talon helmaan ja koristamaan ikkunoiden yläkarmia. Lelumaisen selkeät muodot yhdistettynä rehelliseen vaaleanpunaiseen saavat aikaan herkullisen, mutta samalla uniikin modernin verhoilun”

Villa Luellan ulkoverhoilu ja rakennustelineet ikkunoiden edessä  Villa Luellan vaalenpunainen ullkoverhoilu talon kulmalta kuvattuna

Minnan unelmatalon rakentuminen jatkuu kevättä kohti. Seuraavassa työvaiheessa siirrytään talon sisäpuolelle tekemään lattiaa.