Hirsiarkkitehtuurista

Nykyajan hirsitalo on perinteisen ja nykyaikaisen arkkitehtuurin yhdistelmä. Hirsitalo on ehdottomasti kapean markkinasektorin tuote, mutta puuarkkitehtuurin arvokkaiden perinteiden säilyttäjänä sillä on tärkeä ja erityinen rooli nykyäänkin.

Mutta kuten elämässä aina – kaikki muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, ja myös täyshirsitalomarkkinoilla on väistämättä otettava tämä huomioon. Myös hirsiarkkitehtuuri on muuttunut ja kehittynyt lakkaamatta ja noudattaa joustavasti ympäristön/asukkaiden kehittyviä vaatimuksia.

Perinteisen riihitalon rakentaminen uudisrakennuksena on jo kaukana menneisyydessä, ja nykyään riihirakennus on vain historiaintoilijan koti tai näytteillä jossain ulkoilmamuseossa.

Tänäpäivänä rakennetaan täyshirsitaloja aina modernimmalla tavalla; hirsitalon perinteinen visuaalinen ilme on säilytetty, mutta ikkunat ovat yleensä isompia ja avarampia, kattokaltevuudet vaihtelevat, talot ovat suunnittelultaan sokkeloisempia ja kokonaisuudessaan merkittävästi monipuolisempia.

Hirsitalojen arkkitehtuurille ei ole nykyään enää mitään rajoituksia ja se on modernistunut. Hirsitalo voidaan rakentaa myös täysin moderniin ja innovatiiviseen tyyliin. Tällainen nykyaikainen arkkitehtoninen lähestymistapa mahdollistaa hirsitalojen rakentamista myös asuinalueille, joilla saattaa olla tavanomaisten hirsitalojen rakentamista koskevia rajoituksia. Voidaan todeta, että moderni hirsitalo on merkittävästi lähestynyt kaupunkia, mutta onnistunut säilyttämään ainutkertaisen ainutlaatuisuutensa.

Nykyaikaisissa hirsitaloissa on panostettu asumismukavuuteen ja käytännöllisyyteen, mutta samalla ne ovat näyttäviä ja mielenkiintoisia arkkitehtonisia nähtävyyksiä. Hirsitalojen yksittäisprojektit eivät ole nykyään lainkaan harvinaisia, ne tarjoavat arkkitehdeille erinomaiset tilaisuudet luoda ainutlaatuisia ja esteettisesti todella kauniita omakotitaloja.

Kaiken kaikkiaan on hirsiarkkitehtuurista tullut paljon monipuolisempi, ja se tarjoaa merkittävästi enemmän mahdollisuuksia kuin vielä muutamia vuosikymmeniä sitten. Monimuotoisuus rikastaa ja tarjoaa myös aina uusia ja vaativampia haasteita arkkitehdeille, talovalmistajille ja varmasti myös tilaajille.

Valitse Finnlogin laajasta valikoimasta itsellesi mieluisa hirsitalo tai päätä teettää yksittäissuunnitelma – nykyajan hirsiarkkitehtuuri mahdollistaa rakentaa jokaiselle tilaajalle juuri hänen tarpeita ja toiveita vastaavan kodin!