Finnlogin rakentamisessa käytetty liima on turvallista

Onko lamellihirsissä ja CLT:ssä käytetty liima vaaratonta ja turvallista? Toisinaan meiltä kysytään liimoista, joita käytetään lamellihirsi- ja CLT-taloissa. Kysymykset liittyvät pääasiassa liimojen turvallisuuteen. Finnlog käyttää liimapuun valmistuksessa Purpond- ja Kestopur G10 -liimoja. Tällä valinnalla varmistamme, että rakentamamme asuinympäristöt ovat terveellisiä ja turvallisia.

Millaisista liimoista tarkalleen ottaen on kyse?

Purpond-liima on kansainvälisesti sertifioitu ja sillä on DIN 1052 – ja Eurokoodi 5 -standardien hyväksynnät siitä, että sitä voi käyttää puutuotteiden valmistukseen. Liima ei sisällä liuottimia, ei vapauta formaldehydiä tai muita myrkyllisiä ainesosia, mikä tekee siitä toksikologisesti vaarattoman.

Liimausprosessissa hyödynnetään puun luonnollista kosteutta. Purpond-liima ei muodosta puukerrosten väliin höyrysulkua, jonka läpi kosteus tai lämpö ei voisi liikkua. Näin varmistetaan itsesäätyvä sisäilmasto, kuten perinteisissä hirsitaloissa on.

Kestopur G10 -liima on yksikomponenttinen PU-liima. Erilaisten puutuotteiden valmistukseen käytetty liima noudattaa standardien EN 15425 ja EN 14080 ehtoja ja täyttää rakennusmateriaalien luokitusjärjestelmän päästöluokka M1:n vaatimukset.

CLT- ja hirsitaloissa käytetty liima ei sisällä formaldehydiä tai haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. Kun liima on kovettunut, sitä ei myöskään luokitella vaaralliseksi jätteeksi.

Kestopur G10 -liima kestää lämpöä ja sitä voidaan käyttää saunojen ulkorakenteissa. Sekään ei kovettumisen jälkeen muodosta höyrysulkua puutuotteisiin ja näin itsesäätyvä sisäilmasto pysyy asianmukaisena.

Terveellinen ja laadukas elinympäristö

Kun suunnitteilla on oma asumisympäristö, puu on yksi parhaista rakennusmateriaaleista. Yhä useammat ihmiset perheineen arvostavat puurakentamista ja valitsevat lamellihirsistä tai CLT:stä valmistetun talon kodikseen.

Finnlogin käyttämä lamellihirsi on turvallinen, vaaraton ja ympäristöystävällinen materiaali, joka varmistaa terveellisen ja laadukkaan elinympäristön asiakkaillemme.

Lue seuraavaksi käyttämästämme lamellihirsiteknologiasta!