Hetena sijoittui toiseksi Tuusulan Asuntomessujen Paras talo ja Paras virtuaalikierros -äänestyksissä

Finnlog nappasi runsaan palkintopotin Tuusulan Asuntomessujen yleisöäänestyksissä. Hetenan piha valittiin messujen parhaaksi. Lisäksi kohde sijoittui Paras talo ja Paras virtuaalikierros -äänestyksissä toiseksi. Äänestäjät luonnehtivat Hetenan olevan tyylikäs, upea, moderni ja toimiva koti.

”Olen todella iloinen siitä, että Hetena on ollut yksi messuyleisön suosikkikohteista. Kärkipaikoille sijoittuminen näin monessa kategoriassa kertoo, että toteuttamamme kokonaisuus on ollut onnistunut”, toteaa Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton.

Arkkitehtonisesti näyttävä CLT-talo Hetena sai paljon positiivista huomiota Asuntomessuilla. Työtehoseuran ja Ympäristöministeriön raati arvioi kohteen ekologisuudeltaan ja toiminnallisuudeltaan yhdeksi messujen parhaista taloista. Finnlog Hetena oli myös Vuoden 2020 Puupalkinto -ehdokkaana. Palkinto jaetaan vuosittain rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla.

Moderni, persoonallinen ja tyylikäs kokonaisuus

Hetena-talomallin suunnitteli Finnlogille arkkitehti Mikki Ristola AOR Arkkitehdit -toimistosta. Ihastusta Hetenassa herätti erityisesti sille muodon antavat persoonalliset kattorakenteet ja niiden keskelle jäävä atriumpiha, joka saa auringon- ja luonnonvaloa katon ison avauksen kautta. Talon sisätilat avautuvat koko matkalta isoin lasiseinin atriumpihalle ja suojaisa ulkotila toimii sisätilojen jatkeena, johon elämä voi laajentua erityisesti lämpiminä vuodenaikoina.

Hetenan arkkitehtuurin moderni ja selkeä linja jatkui myös pihan ja sisustuksen suunnittelussa. Voitokkaan pihasuunnitelman teki Henna Väisänen Viherteemasta. Istutusten väripaletin hän piti niukkana, mutta valitsi atriumpihan istutusaltaaseen kukkivan rusokirsikkapuun, joka tulee olemaan sisäpihan upea katseenvangitsija. Äänestäjät kehuivat pihaa kauniiksi, erilaiseksi, helpoksi ja tyylikkääksi. Väripaletti oli harkitun rajattu myös sisustusvalinnoissa, ja puu oli keskeisessä roolissa sisätiloissa. Sisustuksen kohteeseen suunnitteli Heli Virtanen Iloa360-toimistosta. Näyttävyyttä sisustukseen toivat materiaali- ja taidevalinnnat sekä tyylikäs keittiö ja saunaosasto. Kohteen virtuaalikierros löytyy edelleen Asuntomessujen sivuilta.

Yksilöllisiä massiivipuutaloja vaativille asiakkaille

Finnlog osallistui Asuntomessuille ensimmäistä kertaa. Hetenan rakentaminen messualueelle alkoi viimeisenä, mutta talo valmistui ensimmäisten joukossa.

”Toivon, että Hetenan saama positiivinen huomio kannustaa rakentajia toteuttamaan entistä enemmän yksilöllisiä massiivipuutaloja. Meillä Finnlogilla on pitkä kokemus ja osaaminen haastavistakin CLT- ja hirsitalokohteista, joita toteutamme mielellään avaimet käteen -periaatteella”, Anton kertoo.

Antonin mielestä Asuntomessuorganisaatio teki hienoa työtä siinä, että messukohteet saatiin esiteltyä poikkeuksellisen ajan keskellä hyvin yleisölle. Hän lähettää kiitokset myös kaikille rakennusprojektiin ja kohteen esittelyyn osallistuneille yhteistyökumppaneille. Messutalo rakennettiin myyntiin, ja se on saanut Asuntomessujen jälkeen uudet asukkaat.