Finnlog rakentaa Minna Parikan persoonallisen kakkoskodin

Minna Parikan kakkoskoti, Villa Luella, rakentuu syksyn aikana etelärannikolle vajaan tunnin matkan päähän Helsingistä. Finnlogin toteuttama uniikki vaaleanpunainen CLT-talo on suunniteltu tarkasti Minnan toiveiden mukaan. Kohteen arkkitehti on AOR Arkkitehtien Mikki Ristola, joka teki suunnittelussa tiivistä yhteistyötä Parikan kanssa. Finnlog valikoitui rakentajaksi vakuuttavien referenssien pohjalta.

Minna Parikan tulevan kakkoskodin tontti sijaitsee persoonallisessa saaressa, joka on lähes mantereessa kiinni. Erikoiselta luonnonsuojelualueen vieressä sijaitsevalta tontilta on suoraan merelle sekä ympäröivään kaislikkoiseen rantaan hienot näkymät, jotka on huomioitu kohteen arkkitehtisuunnittelussa. Tontille rakentuva kaksiosainen harjakattoinen päärakennus rakentuu pilarien päälle ja se on kauttaaltaan vaaleanpunainen. Lisäksi tontille tulee autotalli ja pieni rantarakennus.

Omat luonnoskuvat suunnittelun pohjana

Arkkitehtisuunnittelu lähti liikkeelle Parikan arkkitehdille tekemien luonnoskuvien pohjalta. Parikalla oli ajatus talon muodosta ja sen rakentamisesta ’leijuvaksi’ pilarien päälle. Tämä auttaisi kosteuden välttämisessä ja lisäksi talosta olisi hienot näkymät merelle ja viereiselle joelle. Lopullinen talomalli syntyi Parikan ja Ristolan yhteistyönä. Kaksi vahvan näkemyksen omaavaa persoonaa toivat molemmat oman osaamisensa talon suunnitteluun.

”Mikki nappasi kiinni ideoistani, joita hän jalosti ja paransi omalla ammattitaidollaan. Halusin talosta vaaleanpunaisen, sillä mielestäni väri on voimauttava. Ilokseni Mikki ei lähtenyt muokkaamaan luonnoksiani perinteisempään tai hillitympään suuntaan – päinvastoin! Mikki innostui itsekin projektista ja lisäsi taloon persoonallisia detaljeja. Taloon tuli muun muassa piparkakkumaiset koristeelliset räystäät. Sama muoto toistuu myös talon muissa elementeissä”, Parikka kertoo.

”Kyseinen projekti on ollut erilainen ja hauska, ja kohteen suunnittelussa on saanut olla rohkea. Lopputulos on hyvin persoonallinen, mutta siitä löytyy myös perinteisiä saaristolaistalon elementtejä. Kohteesta on pyritty tekemään asiakkaan näköinen ja mielestäni siinä on onnistuttu”, arkkitehti Mikki Ristola toteaa.

Tavoitteena keskittyä yksilöllisiin rakennusprojekteihin

Finnlogin Suomessa valmistetut nykyaikaiset CLT-elementtitalot tarjoavat paljon mahdollisuuksia yksilöllisille ja arkkitehtonisesti mielenkiintoisille rakennus- ja sisustusratkaisuille. Myös uniikki Villa Luella on suunniteltu tarkoin Parikan toiveiden mukaan.

Olemme 20 vuoden aikana toteuttaneet yli 1000 rakennusprojektia, mutta kertaakaan aiemmin ei ole tullut näin erikoista kohdetta vastaan – kyseessä on aivan ainutlaatuinen talo! Tämä sopii meille hyvin, sillä haluamme keskittyä rakennusprojekteihin, jotka erottuvat massasta. Imagon luominen on vienyt aikaa, mutta nyt yksilöllisiä taloja haluavat ovat alkaneet löytää meidät”, Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton iloitsee.

Finnlog on ollut viimeiset kaksi vuotta voimakkaassa kasvussa ja Suomi on tällä hetkellä sen tärkein markkina-alue Saksan ohella. Mm. Tuusulan Asuntomessuilla ihastusta herättänyt CLT-talo Hetena sekä Lohjan Asuntomessujen oheiskohteeseen Kisakallioon ennätysvauhtia rakentunut näyttävä CLT-talo Villa Lippa ovat tuoneet yritykselle paljon positiiivista huomiota ja uusia asiakkaita.

Finnlogin vahvuus on osaaminen yhdistettynä joustavuuteen. Se pystyy toteuttamaan taidokkaasti myös haastavat CLT- ja hirsitalojen rakennusprojektit, joita rakentajien voi olla vaikea toteuttaa isompien talotehtaiden kanssa. Finnlogin osaaminen vakuutti myös Parikan, joka sanoo tekevänsä päätöksiä fiilispohjalta.

Finnlogin tekeminen ja toiminta tuntui oikeanlaiselta. Heidän referenssinsä aiemmin rakennetuista kohteista olivat hyvät. Niissä oli tehty tarkkaa työtä ja mietitty yksityiskohtia huolella, mitä arvostan”, Parikka kertoo.

Ville Luella valmistuu loppuvuodesta 2022. Kohteen valmistumista voi seurata blogissa Finnlogin verkkosivuilla osoitteessa finnlog.fi/villaluella.

Lisätiedot:
Alar Anton, toimitusjohtaja, Finnlog +358 40 733 2335 / alar@finnlog.fi
Minna Parikka, Designer&Founder, Minna Parikka Shoes Oy +358 50 322 0422 / minna@minnaparikka.com
Mikki Ristola, arkkitehti, AOR Arkkitehdit Oy, +358 40 822 5072 / mikki.ristola@aor.fi

Kuvia kohteesta löytyy täältä. Muut kuvapyynnöt: info@finnlog.fi