Lattian betonivalusta saadaan kaunis design-lattia

Kun talonrakennus etenee siihen vaiheeseen, että lattia valetaan, tulee valtaosa LVIS-töistä olla tehtynä. Lattiasta tulevat viemärit sekä sähkövedot on asennettava tarkasti paikalleen. WisdomHousen betonivalun erikoisuus on se, että osaan tiloista jää betonipinta näkyviin.

Taloon päätettiin jo  sisustussuunnittelun alkuvaiheessa valita aito betonilattia, jonka tekee Designbetoni. Betonilattiavalu tilattiin kokonaisuudessaan samasta paikasta, sillä kauniin betonilattian saaminen ja viimeistely edellyttää sen, että myös varsinainen valu on saman tahon tekemä.

Samaa betonia toki valetaan myös muiden lattiamateriaalien alle, mutta eri korkuisena, jotta lopputuloksena kaikki kodin pinnat, olivat ne sitten betonia, laattaa tai parkettia, ovat lopulta saman korkuiset.

Design-betonista voi valita eri tummuusvaihtoehtoja

Yleisiin tiloihin näkyviin jäävä betoni on erikoiskäsiteltyä, tavallista betonia näyttävämpää, design-betonia. Väriltään se on edelleen betonimaista, mutta kauniimpaa, ja tummuusasteessa on vaihtoehtoja. Tommy päätyi sisustussuunnittelijan rohkaisemana kahdesta vaihtoehdosta tummempaan antrasiitin sävyiseen lattiapintaan.

                 

Betonivalu vaatii pitkän kuivumisajan, joten työmaalla tulee valun jälkeen hieman taukoa sisätöissä. Kun valu on kuivunut riittävästi, seuraava työvaihe on väliseinien pystytys sekä ovien karmien asennus. Kun talon huoneiden seinät ovat paikallaan, on asukkaasta aina jännittävä nähdä miltä tilat todellisuudessa tuntuvat. Siihen asti huoneet ovat olleet vain viivoina kodin pohjapiirustuksessa.

Seinien ollessa valmiit ja betonilattioiden kosteusmittaustulosten salliessa, voidaan aloittaa mm. märkätilojen vedeneristystyöt, jonka jälkeen rakennusprojekti eteneekin melko nopeasti lopullisten pintojen, kuten maalausten, laatoitusten, pinnoitteiden sekä kalusteiden asentamisen pariin. Nämä työvaiheet WisdomHousessa tehtiin helmi-maaliskuussa.

Finnlog WisdomHouse on Finnlogin Tommy Hellstenille suunnittelema talo. Talo on nähtävissä Loviisan Asuntomessuilla 7.7.-6.8.2023.

Tommy Hellsten valokuva kotona otettu

Tommy Hellsten on suomalainen kirjailija, terapeutti, luennoitsija ja kouluttaja, joka on kirjoittanut useita elämäntaidollisia teoksia. WisdomHouseen valmistuu myös terapiatyössä toimivat työ- ja vastaanottotilat.