WisdomHousen näyttävä katto paikalleen

Kattorakenteen muokkaus ja peltikaton valinta

Alkuperäisen Hetena-talomallin vinoharjakattokattorakenne on Finnlogin talojen ehkä näyttävin, mutta myös kallein kattorakenne. Sen vuoksi siitä lähdettiin muokkaamaan ekonomisempaa ratkaisua WisdomHouse-messutaloon.”Hetenan katto on kyllä upea, mutta kallis tehdä. Siitä oli kuitenkin helppo luopua uuden ratkaisun hyväksi, koska katto ei oikeastaan näy mihinkään”, kertoo tuleva asukas Tommy Hellsten. Kattorakenteen uudelleen suunnittelu  oli yksi tärkeimmistä yksittäisistä ratkaisuista, millä talon rakennuskustannuksia saatiin laskettua.

WisdomHousen katosta suunniteltiin sisäänpäin kallistuva pulpettikatto.

Katon rakenne on nyt yksinkertaisempi, mutta siinä on silti kaikki mikä pitääkin lumiesteineen, veden keräyksineen ja syöksyputkineen. Muutos ei juurikaan muuta yleisvaikutelmaa – katto on yhtä hieno ja toimiva, eikä juuri eroa ulkonäöltään alkuperäisestä muuten kuin lintuperspektiivistä katsottuna.

WisdomHousen kattoon valittiin Ruukki Classic -peltikate ja Finnlog teki katon asennuksen.

finnlog wisdomhousen kattorakenne ja näkymä merellepäin
wisdomhousen katto finnlog

Finnlog WisdomHouse on Finnlogin Tommy Hellstenille suunnittelema talo. Talo on nähtävissä Loviisan Asuntomessuilla 7.7.-6.8.2023.

Tommy Hellsten valokuva kotona otettu

Tommy Hellsten on suomalainen kirjailija, terapeutti, luennoitsija ja kouluttaja, joka on kirjoittanut useita elämäntaidollisia teoksia. WisdomHouseen valmistuu myös terapiatyössä toimivat työ- ja vastaanottotilat.