Wsidomhousen sisustussuunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin

Levollinen, rohkea, tyylikäs ja persoonallinen WisdomHouse

WisdomHousen sisustuksen suunnittelu alkoi syksyllä 2022 Tommyn keräämien kuvien pohjalta. Kuvia oli kertynyt niin Finnlogin Hetena-messutalosta Tuusulasta vuodelta 2020, kuin viime vuoden messutalojen sisäpinnoista. Niiden lisäksi Tommy antoi Iloa360:n sisustussuunnittelija Heli Virtaselle noin kymmenkunta adjektiivia, joita toivoi valmiin kodin tunnelman heijastavan – levollinen, rohkea, tyylikäs ja persoonallinen.

Näiden adjektiivien ja esimerkkikuvien avulla suunnittelija laati moodboardit (tunnelmataulut), joiden pohjalta lähdettiin valitsemaan pintamateriaaleja. Tiedossa oli, että suurin osa Tommyn elämässä pitkään kulkeneista kalusteita ja tärkeistä esineistä siirtyisi hänen mukanaan uuteen kotiin ja tämä huomioitiin suunnittelussa alusta asti.

Merinäkymät osaksi sisustusta

Tommy oli jo ehtinyt luonnostella keittiötä Porvoon Noblessan keittiösuunnittelija Mona Lönnrothin kanssa. Alustavat keittiösuunnitelmat otettiin myös muun sisustuksen lähtökohdaksi.

Loppukeväällä 2023 talossa päästiin viimein tekemään valmiita pintoja sekä kiintokalusteasennuksia. Niiden myötä koti alkoi saamaa lopullisen ilmeensä.

Keittiö-olohuonetilasssa on useita rouheita pintoja, jotka yhdessä muodostavat

hienon kokonaisuuden. Tommyn toivoma levollisuus tulee vastaan jo kotiovella ja upeat merinäkymät tulevat osaksi kodin isoa tilaa.

Finnlog wisdomhouse isot ikkunat atriumpihalleFinnlog wisdomhouse keiittiöstä näkymää olohuoneen läpi merelle päin

Finnlog Wisdomhouse talon keittiötä ja keittiönpöytää, vieressä avautuu isoista ikkunoista atriumpiha

 

WisdomHousen sisustuksessa yhdistyvät eri materiaalit

Betonimaiset, elävät pinnat viehättivät Tommya, joten kodin isoon olohuone-keittiötilaan valikoitui aito tummanharmaa betonilattia. Lattian satiinikäsittely tekee siitä miellyttävän paljaalle jalalle ja antaa lattialle ylellisen mattapinnan.
CLT-talossa massiivipuupinnat ovat esillä ja pintojen sävy päätettiinkin jättää sisätiloissa luonnolliseksi.
Betonin ja puun liitto on kaunis. Vaikka lattiapinta on tumma, on kokonaisuus kaikkea muuta kuin synkkä ikkunoista tulvivan valon ansiosta. Asukas on tyytyväinen: ”Betonilattiasta tuli todella tyylikäs. Pidän siitä kovasti.” Tommy sanoo.

Kodin sisääntulon yhteydessä olevaan työ-/toimistotilaan sekä makuu-, vieras- ja hiljentymishuoneeseen haluttiin lattiaan ‘lämmin’ materiaali, joten näissä tiloissa päädyttiin puulattiaan. Mikä tahansa lattia ei kuitenkaan käynyt, sillä Tommy ei halunnut lopputuloksen muistuttavan parkettia, ja keskitumma sävy piti saada sopimaan betonilattian ja puupintojen kanssa yhteen. Suomalaisen Arborettiin käsintehty puulattia isolla lankkumaisella viisteellä osoittautui nappivalinnaksi suhteessa kodin muihin tiloihin.

Finnlog wisdomhouse työhuoneen puupöytä ja kirjahyllyFinnlog wisdomhouse makuuhuone isot ikkunat ja puulattiaFinnlog Wisdomhouse hiljentymishuoneen sohva ja kirjoituspöytä

Talo kertoo tarinaa Tommyn kalusteilla

Seinien maalisävyt valikoituivat Tommylle mieluisasta väripaletista, sinisen ja harmaan sävyistä. Samat sävyt toistuvat lankkumaisessa puulattiassa ja keittiön keraamisissa tasoissa.

Näkyvillä olevat puupinnat – CLT-ulkoseinät sekä Effex-paneloidut väliseinät – on käsitelty Teknoksen värittömällä puuvahalla, joka antaa tehokkaan uv-suojan ja estää pintoja kellastumasta.

 

Kaikki irtokalusteet, sohvapöytää lukuun ottamatta, ja suuri osa tekstiileistä ja kodin muista esineistä ovat pitkään Tommyn mukana kulkeneita ja niihin liittyy monen monta tarinaa.

Olohuoneen yhtenä katseenvangitsijana toimii kuparinsävyinen Piccolo-takka, ja toisena Noora Kämpin kaunis maalaus nimeltään Kotisatama. Se kiteyttää Tommyn tunnelman uudesta kodista, johon muuttoa hän tosin joutuu odottamaan vielä elokuuhun.

Finnlog Wisdomhouse olohuone, jossa takka ja näkymä isoista ikkunoista ullos. Likuovet atriumpihalle avoinna.

 

Asuntomessut Loviisassa alkavat 7.7., jolloin yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan Tommyn tulevaan kotiin. Finnlogin messukohteesta voi lukea lisää linkin takaa.

Finnlog WisdomHouse on Finnlogin Tommy Hellstenille suunnittelema talo. Tommy Hellsten on suomalainen kirjailija, terapeutti, luennoitsija ja kouluttaja, joka on kirjoittanut useita elämäntaidollisia teoksia. WisdomHouseen valmistuu myös terapiatyössä toimivat työ- ja vastaanottotilat.