Finnlogin arkkitehdit esittelyssä – tapaa ihmiset suunnitelmien takana

Finnlogilla on aina työskennellyt arkkitehtejä, jotka suunnittelevat taloja Finnlogin asiakkaille ja joita voi konsultoida arkkitehtoniseen suunnitteluun liittyen.

Finnlogin omat arkkitehdit työskentelevät eri tavoin kuin perinteisessä arkkitehtitoimistossa toimittaisiin.

“Olemme rakennusyritys ja tavoitteenamme on myös rakentaa talo, jonka suunnittelemme”, Liis Sagadi, Finnlogilla 11 vuotta työskennellyt arkkitehti kertoo.

 

 

Hauska knoppitieto Finnlogin arkkitehdeistä: molempien suunnittelijoiden etunimi on Liis.

Liis Sagadi valmistui arkkitehdiksi Tallinnan Tehnikakõrgkool -oppilaitoksesta (Tallinn University of Applied Sciences) vuonna 2003. Sen jälkeen Sagadi työskenteli erilaisissa arkkitehtitoimistoissa ja yrityksissä, joista yksi suunnitteli ja rakensi kohteita myös Suomeen.

Tällöin Sagadi oppi suomen kielen, josta on ollut paljon hyötyä myös Finnlogilla työskennellessä.

 

 

 

Liis Vavulski valmistui arkkitehdiksi niin ikään Tallinnan Tehnikakõrgkool -oppilaitoksesta vuonna 2009.

Vavulski jatkoi arkkitehtuurin opintojaan Eesti Kunstiakadeemia -oppilaitoksessa (The Estonian Academy of Arts), jossa hän opiskeli arkkitehtonista restaurointia ja konservointia vuoden kurssin verran vuonna 2012.

Vavulski työskenteli erilaisissa yrityksissä ja arkkitehtitoimistoissa ennen siirtymistään Finnlogille kolme vuotta sitten.

 

Suunnitelmat on tarkoitettu toteutettaviksi

Finnlogin talot rakennetaan lamellihirrestä tai CLT:stä ja luonnollisen puumateriaalin ominaisuudet ja mahdollisuudet täytyy ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Myös kustannuksia mietitään jo suunnitellessa, mitä ei välttämättä ajatella niin paljon perinteisissä arkkitehtitoimistoissa. “Mietimme myös sitä, että rakentamisen kulut pysyvät järkevinä. Työmme alkaa suunnittelusta ja päättyy siihen, kun asukas muuttaa taloon”, Sagadi kiteyttää.

Toimiva suunnitelma syntyy yhteistyössä

Arkkitehdit tekevät suunnitteluvaiheessa yhteistyötä myös rakennusinsinöörien kanssa. “Mielestäni parasta Finnlogilla työskentelyssä on yrityksen asiantuntijuuden taso. Meillä on samassa toimistossa insinöörejä, joilta voimme aina tarkistaa, toimivatko tekemämme suunnitelmat rakenteellisesti ja miten niitä tulee muokata, jotta idea on mahdollista toteuttaa”, Liis Vavulski kertoo.

Arkkitehdit pääsevät myös seuraamaan talon valmistusta sen suunnittelun jälkeen, mistä on suuresti hyötyä seuraavien suunnitelmien teossa. “On paljon helpompaa suunnitella taloja, kun tiedän myös sen, miten ne myöhemmin rakennetaan”, Sagadi kertoo.

Asiakkaan toiveet lähtökohtana

Finnlogin arkkitehdit suunnittelevat taloja ennen kaikkea asiakkailleen. “Minulle on tärkeintä, että talo on asiakkaansa näköinen!” Sagadi sanoo. Talot suunnitellaan alusta alkaen tai olemassa olevia suunnitelmia hyödyntäen asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Myös tuleva tontti otetaan tarkasti huomioon suunnitteluvaiheessa – miten talo ja sen huoneet sijoitetaan, että hyödynnetään tontin maisema ja näkymät. Myös muut tontin ominaisuudet, kuten sisäänajon paikka tai naapuritalojen sijainnit, ovat tärkeitä lähtökohtia arkkitehtoniselle suunnittelulle.

“On ihanaa nähdä suunnitelmien heräävän eloon kun taloa rakennetaan ja ennen kaikkea nähdä asiakkaiden reaktiot ja ilo valmistuneesta talosta”, Vavulski iloitsee.

Vaikka asiakkaan toiveet ovat suunnittelun lähtökohtana, on molemmilla arkkitehdeillä myös oma suunnittelutyyli. “Pidän selkeistä suunnitelmista, joissa on pieni twisti. Jostain pienestä ekstrasta, joka tekee talosta aidosti asiakkaan näköisen”, Vavulski kuvailee. “Minun tyylini yhdellä sanalla voisi olla käytännöllinen. Haluan, että kaikki tilat toimivat optimaalisesti niiden käyttötarkoituksen mukaan. On tärkeää, että koti olisi helppo ja mukava”, Sagadi kertoo.

 

Tutustu arkkitehtien suunnittelemiin taloihin

Tutustu Liis Sagadin ja Liis Vavulskin tekemiin suunnitelmiin! Liis Vavulskin käsialaa ovat esimerkiksi Villa Aruna, Villa Ilma ja Villa Eithne. Liis Sagadin suunnittelemia taloja ovat esimerkiksi Villa Eirene, Villa Belenus, Villa Danae ja Villa Cleena. Villa Belenuksen kuvat (keskellä julkaisua oleva galleria) ovat asiakkaalle valmistamastamme kodista.