Ikkunat ja ovet

Hirsitalon ikkunat ja ovet

Rakennuksen ikkunat ja ovet vaikuttavat talon yleisilmeeseen. Ikkunoiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita ympäröivien rakennusten arkkitehtuurisiin ratkaisuihin sekä ikkunoiden käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Finnlog käyttää ikkunoissa ja ovissa luonnollisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Molemmilla ikkunatyypeillä on etunsa

Ikkunat jaetaan eri ryhmiin niiden avautumissuunnan ja käytettävän materiaalin perusteella.

”Saksalaista” ikkunaa on mukava käyttää ja huoltaa, sillä se avautuu sisäänpäin. Tässä ikkunassa on erityinen kahva lukitusjärjestelmällä, joka mahdollistaa ikkunan avaamisen ja tuulettamisen ylhäältä ja sivuilta. Lisäksi saksalaistyyppinen ikkuna mahdollistaa helposti irrotettavan hyttysverkon asentamisen ja mukavan mikrotuuletuksen.

Ulospäin avautuva ”tanskalainen” ikkuna takaa parhaan tuulen- ja vedenkestävyyden. Tällä on paljon merkitystä rakennettaessa merenranta-alueille. Verho ei estä tanskalaisen ikkunan avaamista ja myös tavaroita voi säilyttää ikkunalaudalla.

Karmi on yleensä puusta

Finnlogin talojen ikkunoiden ja ovien rakenteissa on käytetty pääasiassa puuta, kuten mäntyä, tammea tai merantia. Puu on ikkunoiden ja ovien materiaalina perinteinen ja luontainen valinta, joka luo miellyttävän ja hirsitaloon parhaiten sopivan ilmeen. Joskus asiakkaat päätyvät myös puu-alumiinikarmeihin: puu-alumiinikarmisen ikkunan etu on sen kestävyys ja helppous, sillä ikkunan ulkopinta ei tarvitse viimeistelyä.

Oikea lasipaketti takaa lämmöneristyksen

Finnlog suosittelee käyttämään taloissaan vähintään kaksinkertaista lasipakettia pehmeällä selektiivilasilla (4 mm selektiivilasi, 4 mm kirkas lasi, 18 mm välilista, lämmönläpäisykerroin U = 1,39 W/m2). Kahden lasin väli täytetään argonilla, joka tekee koko paketin lämmönläpäisykertoimen U-arvoksi 1,1 W/m2.

Sävyvalikoima on rajaton

Finnlogin pääasiallinen yhteistyökumppani käyttää ikkunoiden ja ovien viimeistelyyn Euroopan johtavan maalivalmistajan, Remmersin, ekologisesti puhtaita, vedellä ohennettavia maaleja sekä lasuureita. Sävyn voi valita RAV-värikartan laajasta valikoimasta.

Ovet

Ulko-ovet

Suomessa lämpö- ja kosteusvaihtelut koettelevat ulko-ovien suorituskykyä. Ulko-ovelta vaaditaan lämmöneristävyyttä, kestävyyttä ja tiiviyttä. Finnlogin hirsitalojen ulko-ovet ovat turvallisia ja energiatehokkaita, ja ne kestävät säässä kuin säässä. Lisäksi ovet sopivat ulkonäöltään saumattomasti Finnlogin hirsitalojen arkkitehtuuriin.

Sisäovet

Sisäovi on aina osa kotisi sisustusta. Ulkonäön lisäksi kiinnitä valinnassasi huomiota myös siihen, tarvitaanko kotiisi erikoismittaisia ovia? Entä seinän sisään tai seinän päällä liukuvia ovia? Onko sisätiloissa paikkoja, joissa sisäovien täytyy olla kosteudenkestäviä tai lämpöä ja ääntä eristäviä?  Finnlogin sisäovien valikoimasta löytyy varmasti sinun talosi tyyliin ja tilaan sopiva vaihtoehto.