CLT-rakentaminen sallii näyttävätkin ikkunat

Ikkunat vaikuttavat merkittävästi talon lopulliseen ulkonäköön ja ilmeeseen.

CLT-taloissa seinien painuminen on massiivipuusta tehtyyn lamellihirsiseinään verrattuna vähäistä. Se mahdollistaa isojenkin lasipintojen käytön ja arkkitehtonisesti kunnianhimoisemmat, estetiikaltaan modernit ratkaisut, sellaiset kuin WisdomHousessa.

Ikkunat Finnlogin CLT- ja hirsitaloihin asennetaan työmaalla. Nykyiset ikkunat ovat melko kevyitä.

”WisdomHousen atriumpihaan antava ikkuna, oikeastaan lasiseinä, on toki painava ja siksi se asennettiinkin heti seinien pystytyksen yhteydessä”, kertoo projektipäällikkö Elvis Pärnpuu.

Hyvä kalusto helpottaa ikkunoiden ja lasiseinien asennusta: ”Kun apuna on nykyaikainen nosturi, ei ikkunoiden asennus vaadi yhtään niin paljon miestyövoimaa kuin mitä siihen ennen tarvittiin.”

Helppokäyttöiset, hyvin lämpöä eristävät ikkunat

WisdomHousen ikkunat ovat seinään integroidut listattomasti ulkoapäin asennettavat DK-A ikkunat. Niiden lämmöneristävyys on yhtä hyvä kuin tutuissa 3-kerroksisissa ikkunoissa. Kaikki ikkunat avautuvat ”kippaamalla”, jolloin sisätilan saa helposti tuuletettua.

Nämä ikkunat ovat siitäkin hyvät, että ne kaipaavat pesua vain ulko- ja sisäpinnoilta. Asukas Tommy Hellstenillä tulee näin ollen olemaan puolet vähemmän ikkunanpesu-urakkaa kuin perinteisemmän ikkunamallin taloissa.

Jokaisessa tilassa pitää aina olla vähintään yksi avattava ikkuna, mutta kaikkia ei välttämättä tarvitse saada auki. Näin voidaan myös säästää rakennuskustannuksissa.

Lue tästä erilaisista ikkunatyypeistä.