Talomalli muokataan asiakkaan toiveiden mukaiseksi

Hetenasta WisdomHouseen

Tommy oli lumoutunut Hetenasta, jonka hän oli nähnyt Tuusulassa. Arkkitehti Liis Sagadin kanssa yhteistyössä syntyi uusi suunnitelma, joka huomioi Tommyn tarpeet ja kustannusvaatimukset. Hetenan pohjalta alkoi rakentua Finnlog WisdomHouse. Taloa piti muokata paitsi tonttiin, myös Tommyn elämään sopivaksi. Monenlainen muokkaus on sekä mahdollista että välttämätöntä, jotta talo istuu tontille ja asiakkaan toivomukset toteutetaan.

Tommyn toiveena oli saada myös kustannukset realistisiksi. Tehokkain ja yksinkertaisin keino siihen on pinta-alan supistaminen ja niinpä talon ulkomittojen kokoa pienennettiin kolme metriä. Lisäksi joitain rakenteita yksinkertaistettiin mahdollisuuksien mukaan, ja näin saatiin kustannuksia alas riittävästi. Esimerkiksi katon muotoa yksinkertaistettiin, mutta kuitenkin niin, että ulkonäkö pysyi samanhenkisenä kuin alkuperäisessä talomallissa ja miellytti tulevaa asukasta.

Lähtökohdat, kuten riittävä määrä huoneita ja muita tiloja asetettiin suunnittelun alkaessa, sillä Tommy tarvitsee esimerkiksi terapiatyössä toimivat työ- ja vastaanottotilat.

 

WisdomHouse rakentuu Tommyn elämään sopivaksi

”Prosessi oli mukavan sujuva”, kehuu arkkitehti Liis Sagadi. ”Tilaajan kanssa yhteistyössä syntyivät arkkitehtoniset ratkaisut. Tilan tarve ja mitoitus, näkymät ja terassien suunta muokattiin Hetenaan, jonka periaate ja keskeiset ideat miellyttivät asiakasta ja sopivat hänelle.”

Uuteen suunnitelmaan jäi talomallin kantava idea, mutta pohja ja julkisivut muokattiin pitkälti uusiksi asiakkaan toiveiden mukaisesti. Budjettilaskemilla rakennuskustannukset pidettiin halutuissa rajoissa.

WisdomHouse rakentuu U:n muotoiseksi ja sisäpihalla on puoliksi katettu tilava atrium. Pohjapiirros on ilmava, siinä on kaikki, mitä asiakas tarvitsee, ja ulkoterassit suuntineen on tarkkaan mietitty tontille sopivaksi.

 

 

 

Finnlog WisdomHouse on Finnlogin Tommy Hellstenille suunnittelema talo. Talo on nähtävissä Loviisan Asuntomessuilla 7.7.-6.8.2023.