WisdomHouse nousee Loviisan Asuntomessuille – Finnlog rakentaa Tommy Hellstenin tulevan kodin

Terapeutti, kirjailija ja teologi Tommy Hellstenin tuleva koti, Finnlog WisdomHouse, rakentuu Loviisan Asuntomessuille ensi kesäksi. Finnlogin toteuttama atriumpihainen CLT-talo on asiakkaan toiveiden mukaan tehty persoonallinen muunnos Tuusulan Asuntomessuilla ihastuttaneesta Hetena-talomallista. Loviisaan muuton myötä Tommy Hellsten palaa juurilleen.

183-neliöinen näyttävä CLT-talo rakentuu Regaalienkadulle 1170 m2 kokoiselle tontille, josta on kaunis, avoin merinäkymä lounaaseen. Finnlog WisdomHousessa on suuret ikkunat ja terassi meren suuntaan sekä hieno terassiatriumpiha istutusaltaineen. Lisäksi tontille rakennetaan erillinen talousrakennus autokatoksella ja varastolla. Talo sijoittuu korkealle paikalle, siinä on tuuletettu alapohja ja se lämmitetään maalämmöllä.

Hetena-talo teki lähtemättömän vaikutuksen

Projekti sai alkunsa jo vuonna 2020, kun Tommy Hellsten vieraili Tuusulan Asuntomessuillla, jossa Finnlogin Hetena-talo teki häneen lähtemättömän vaikutuksen.

”En ollut ajatellut enää koskaan asuvani omakotitalossa saati rakentavani, mutta vierailu Finnlog Hetenassa teki minuun yllättävän suuren vaikutuksen. Sen jälkeen muita taloja ei olisi oikeastaan tarvinnut käydä katsomassakaan! Kierroksen lopuksi palasimme vielä Hetenaan”, Hellsten naurahtaa.

Kokemus ei jättänyt Hellsteniä rauhaan, vaan ajatus Hetenasta ja rakentamisesta jäi kehkeytymään hänen mielessään. Seuraavan kahden vuoden aikana muutkin palaset alkoivat loksahdella helposti kohdilleen. Sopiva tonttikin löytyi rakentuvalta Loviisan asuntomessualueelta, asiat johtivat lopulta rakentamisen aloittamiseen ja Hellstenin paluuseen juurilleen Loviisaan.

”Ympyrä sulkeutuu, sillä tuleva kotini sijaitsee lähellä lapsuuteni kotikulmia. Finnlog WisdomHousessa toimii jatkossa myös Ab WisdomHouse Oy, joka tarjoaa henkilökohtaista konsultointia ja räätälöityjä valmennuspalveluita”, Hellsten kertoo suunnitelmistaan.

Sisustus tulee olemaan rohkea ja persoonallinen yhdistelmä minimalismia sekä runsautta. WisdomHousessa moderni arkkitehtuuri ja lämmin massiivipuu käyvät vuoropuhelua, jota valon ja varjon tanssi elävöittää.

Suunnittelupalvelun avulla toiveiden mukainen koti

Valmiista talomalleista löytyy harvoin täydellistä ratkaisua. Myös WisdomHouse on Hellstenin toiveiden mukaan muokattu versio Finnlogin Hetenasta – uniikki ja yksilöllinen.

”Arkkitehtimme Liis Sagadi teki Hetena-talomalliin muutoksia, jotka vastasivat Tommyn toiveita. Räätälöimme talosta juuri hänelle ja tontille sopivan. Suunnittelupalvelua voi hyödyntää myös kaikkien muiden talomalliemme kanssa”, Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton kertoo.

Finnlogin voimakas kasvu on jatkunut jo parin vuoden ajan ja Suomi on tällä hetkellä tärkein markkina-alue Saksan ohella. Tuusulan Asuntomessuille osallistuminen 2020 sekä oheiskohde Kisakallioon 2021 rakentunut hieno CLT-talo Villa Lippa ovat tuoneet yritykselle paljon uusia asiakkaita sekä positiivista huomiota.

”Olemme rakentaneet Suomessa viime vuosina useita CLT- ja hirsitaloja, jotka erottuvat massasta. Yksilöllisiä taloja haluavat rakentajat ovat pikkuhiljaa alkaneet löytää meidät”, Anton iloitsee.

Finnlogin vahvuus on joustavuus yhdistettynä osaamiseen ja siltä onnistuvat myös haastavat hirsi- ja CLT-talokohteet. Talot rakennetaan usein täysin valmiiksi Finnlogin kokeneiden rakentajien toimesta. Näin myös Loviisassa.

Finnlog WisdomHouse by Tommy Hellsten valmistuu huhtikuussa 2023. Taloon pääsee tutustumaan Asuntomessuilla 7.7. – 6.8.2023.

Seuraa WisdomHousen valmistumista blogissa.