Suunnitelmat etenevät arkkitehdin avulla

Rakennusprojektin edistämiseksi tarvittiin tarkemmat talopiirustukset. Finnlogilta Minnaa suositeltiin olemaan yhteydessä AOR Arkkitehtien Mikki Ristolaan, joka oli suunnitellut Finnlogille jo aiemminkin näyttäviä talomalleja. Näihin kuului mm. Tuusulan Asuntomessuilla 2020 esitelty atriumpihainen CLT-talo Hetena, joka keräsi paljon positiivista huomiota ja oli myös ehdolla vuoden puupalkinnon saajaksi. Minna oli kuullut suosituksia Mikistä myös muilta tahoilta, mikä helpotti arkkitehdin valintaa.

Ensimmäinen tapaaminen Mikin kanssa oli toukokuussa 2021. Luovana ja vahvan oman visuaalisen näkemyksen omaavana henkilönä Minna oli jo luonnostellut talomallista oman versionsa. Minna halusi puisen talon, joka on mahdollisimman ekologinen, hengittävä ja terve. Helppo huollettavuus ja kestävyys olivat myös hänelle tärkeitä kriteereitä. Hänen haaveenaan oli rakentaa pilarien päällä leijuva vaaleanpunainen CLT-talo. Hän rakastaa vaaleanpunaista ja se on hänen mielestään voimauttava väri. Lisäksi sileä puinen seinäpinta, joka on mahdollista saada CLT-taloihin, miellytti Minnaa.

”Mikki nappasi kiinni ideoistani, joita hän jalosti ja paransi omalla ammattitaidollaan. Ilokseni Mikki ei lähtenyt muokkaamaan luonnoksiani perinteisempään tai hillitympään suuntaan – päinvastoin! Mikki innostui itsekin projektista ja lisäsi taloon persoonallisia detaljeja. Taloon tuli muun muassa piparkakkumaiset koristeelliset räystäät. Sama muoto toistuu myös talon muissa elementeissä”, Minna kertoo.

Minnan toiveesta tontille suunniteltiin kaksi harjakattoista taloa, joista isompi päärakennus on kaksiosainen. Lopullinen talomalli syntyi Parikan ja Ristolan yhteistyönä, kun kaksi vahvan näkemyksen omaavaa persoonaa toivat oman osaamisensa talon suunnitteluun.

”Minnan talon suunnitteluprojekti oli erilainen ja hauska. Kohteen suunnittelussa sai olla rohkea. Lopputulos on hyvin persoonallinen, mutta siinä myös perinteisiä saaristolaistalon elementtejä. Kohteesta on pyritty tekemään asiakkaan näköinen ja mielestäni siinä on onnistuttu”, Mikki toteaa.

Myöhemmin rakennuslupaa joutui hieman jännittämään, sillä vaaleanpunainen julkisivu ei ole perinteinen saaristolaisväritys. Talo kuitenkin sai rakennusluvan. Kyseessä voi hyvinkin olla maailman ainoa vaaleanpunainen CLT-talo.

Takaisin projektin esittelysivulle »