Villa Luella on Minna Parikan uusi uniikki kakkoskoti

Uniikkia CLT-rakentamista

Minna Parikan Tyttären mukaan nimetty Villa Luella valmistui kesän kynnyksellä. Rakennusprojekti on alusta loppuun Finnlogin toteuttama ja talo on rakennettu asiakkaan toiveiden pohjalta.

Etelä-Suomen rannikolla sijaitsevasta Villa Luellasta on merelle sekä ympäröivään kaislikkorantaan hienot näkymät, tämä  huomioitiin jo kohteen sijoittelussa tontille. Arkkitehtisuunnittelu lähti liikkeelle Parikan tekemien luonnoskuvien pohjalta ja mukaan kuvioon astui myöhemmin arkkitehti Mikki Ristola. Minna kiittelee arkkitehti Mikki Ristolaa, joka nappasi kiinni Minnan ideoista ja jalosti ja paransi niitä omalla ammattitaidollaan. Lopullinen talomalli syntyi Parikan ja arkkitehti Mikki Ristolan yhteistyönä.

”Minulla oli ajatus talon muodosta ja idea pilarien päällä leijuvasta talomallista. Halusin talosta vaaleanpunaisen, sillä väri on mielestäni voimauttava. Ilokseni Mikki ei lähtenyt muokkaamaan luonnoksiani hillitympään suuntaan – päinvastoin! Mikki innostui itsekin projektista ja lisäsi taloon persoonallisia detaljeja. Taloon tuli muun muassa piparkakkumaiset koristeelliset räystäät. Sama muoto toistuu myös muualla talossa ja sisustuksessa”, Minna Parikka kertoo.

”Kyseinen projekti oli erilainen ja hauska. Suunnittelussa sai olla rohkea. Lopputulos on hyvin persoonallinen, mutta siitä löytyy myös perinteisiä saaristolaistalon elementtejä. Kohteesta on pyritty tekemään asiakkaan näköinen ja mielestäni siinä on onnistuttu”, arkkitehti Mikki Ristola toteaa.

Hyvä rakentaja taipuu vaativiinkin toiveisiin

Finnlogin vahvuus on osaaminen yhdistettynä joustavaan toimintamalliin. Se pystyy toteuttamaan haastavat CLT- ja hirsitalojen rakennusprojektit, joita joidenkin rakentajien voi olla vaikea toteuttaa valmiiksi muiden talotehtaiden kanssa. CLT-elementit tai painumattomat hirret Finnlogin taloihin tilataan suomalaisilta hyvämaineisilta toimittajilta, näin ollen myös laatu pysyy tasaisena.

Olemme 20 vuoden aikana toteuttaneet Suomessa yli 1000 rakennusprojektia, mutta kertaakaan aiemmin ei ole tullut näin ainutlaatuista kohdetta vastaan! Tämä rakennusprojekti sopi meille hyvin, sillä haluamme toteuttaa asiakkaidemme unelmia – taloja, jotka erottuvat massasta. Yksilöllisiä taloja haluavat rakentajat ovat alkaneet löytää meidät”, iloitsee Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton.

Minna Parikan Villa Luella

”Tästä tuli unelmataloni”

Minnan mielestä Finnlogin tekeminen ja toiminta tuntui oikeanlaiselta ja referenssit aiemmin rakennetuista kohteista olivat hyvät. Niissä oli tehty tarkkaa työtä ja mietitty yksityiskohtia huolella, mikä vakuutti Minnan.

”Jo talon ulkoverhoilun valmistuttua tiesin, että tästä tulee unelmataloni! Talo sai luonteensa heti, kun jumbokokoiset vaaleanpunaiset piparkakkumuodot ilmestyivät talon helmaan ja koristamaan ikkunoiden yläkarmia”, Minna kertoo.

Parikka kertoo Villa Luellan rakennusprojektin olleen jouheva ja stressitön – kiitos Finnlogin osaavien rakentajien ja hyvän yhteydenpidon.

”Finnlogin timpuri ymmärsi toiveeni sisätilojen toteutuksen suhteen hienosti. Minun ei tarvinnut jännittää mitä työmaalla tapahtuu. Viimeistelyssä tehtiin huolellista jälkeä ja kaikki yksityiskohdat ovat juuri niin kuin pitää. Täällä on hyvä olla, sillä tilan tuntu on miellyttävä ja rakennus kokonaisuutena onnistui jopa paremmin kuin osasin odottaa”, Parikka kiittelee.

Kesällä Minna on päässyt nauttimaan uuden kakkoskodin hurmaavasta tunnelmasta ja Villa Luellan projektiin voi tutustua myös Finnlogin Villa Luella sivulla.

Villa Luella x Finnlog Minna Parikka talonsa pihassa sekä kuvia vaalenpunaisesta sisustuksesta

Rakentamisen markkinatilanne tasaantuu

Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Finnlogin toiminta Suomessa on kasvussa. Vasta päättyneillä Loviisan Asuntomessuilla esitelty Tommy Hellstenille räätälöity CLT-talo, WisdomHouse, herätti paljon positiivista kiiinnostusta samoin kuin sen esikuva, Tuusulan Asuntomessuilla esitelty Hetena. Kokemus CLT-ja hirsirakentamisessa antaa Finnlogille hyvän etumatkan haastaviin ja uniikkeihin rakennusprojekteihin.

Kuvat: Katri Kapanen