Suunnittelutyö Finnlogin kanssa käynnistyy

Hetena-talomallista WisdomHouseen

Tommy Hellstenille Finnlogin Hetena-talo oli jo myynyt itsensä Tuusulassa 2020. Hän ei saanut taloa mielestään, mutta neuvotteluja oli vielä käytävä ja suunnitelmia tehtävä ennen kauppoja ja rakennustyön aloittamista.

Asiakkaat löytävät Finnlogin useimmiten suosittelijoiden ja kontaktien, alan ammattilaisten, kuten arkkitehtien ja rakentajien kautta. Suosittelu onkin paras ja uskottavin reitti niin Finnlogille kuin rakennusalalla muutenkin.

Finnlogin tyypillinen asiakas on sellainen, joka haluaa arkkitehtonisesti yksilöllisen, omaa silmää miellyttävän ja henkilökohtaiset asumisen tarpeet täyttävän talon.

Tommyn kanssa sovittiin tapaaminen maastossa tontille, jota Tommyn uudelle kodille suunniteltiin. Upea tontti on kooltaan 1000m2 ja siltä on esteetön merinäköala.

”Tonteista on kova kilpailu, mutta hyvä suunnittelu ja huolellinen ennakkovalmistelu auttavat menestymään kilpailussa”, kertoo Finnlogin myynti-insinööri Marko Turunen.

Suunnittelutyö alkaa tontin hyväksymisen jälkeen

Finnlog aloitti talon suunnittelun ja kustannusarvion laskemisen. Arkkitehti Liis Sagadi teki keskustelujen pohjalta luonnoksen talosta tontin hakemista varten Loviisan asuntomessuilta.

Kun asuntomessujen laaturyhmä oli arvioinut hakemuksia, saatiin lupa alkukesällä 2021. Sen jälkeen suunnittelua saatettiin jatkaa, kun tiedettiin, että talon rakentaminen toteutuu. Suunnitteluprosessi jatkui asiakkaan, Finnlogin arkkitehdin, myynti-insinöörin ja toimitusjohtajan kesken.

Vuoden 2022 marraskuussa aloitettiin maanrakennustyöt Tommyn kodille, joka on nimetty hänen yrityksensä mukaan WisdomHouseksi. WisdomHouse rakentuu  CLT-rakennusmenetelmällä. CLT on muun muassa ympäristöystävällinen ja hengittävä materiaali.

 

Loviisan tonttikuva WisdomHousesta

 

CLT- on rakennusmenetelmä, jonka elementit ovat ristiinliimattua massiivipuuta. Suuret lamellihirsi-elementit tehdään korkealaatuisesta puusta verstaassa/muu missä/tehtaalla/valitse sopiva muualla ja tuodaan rakennukselle. Liimauksessa ohuempia lankkuja liimataan vaihdellen tiiviin sydänpuun sijoittelua tasaisesti eri suuntiin ristiin isoksi puulevyksi tekniikalla, joka mm. mahdollistaa puun liimauksen tavallista kuivempana ja siten minimoi puun myöhemmän vääntymisen kosteuden haihtuessa, mikä muissa tekniikoissa voi aiheuttaa ongelmia.