Sisämateriaalit

Hirsitalon sisäpinnat voidaan verhoilla monin eri tavoin.

Hirsitalon sisäpinnat

Finnlogin hirsitalon sisustuksessa on mahdollista käyttää monenlaisia rakenne-elementtejä (väliseinät, pylväät) ja hirsitalon sisäpinnat on mahdollista viimeistellä monin eri tavoin (puu, laatta, vaneri, tapetti, maali). Talojemme ulkoseinät on tehty massiivihirrestä, sisäseinät kevytrakenteena. Näin saavutamme rakennuksen sisätiloissa omaperäisen ja vaihtelevan ilmeen. Myös kustannuspuoli on tärkeä: koska hirsi on suhteellisen kallis materiaali, kevytrakenteisia sisäseiniä suosimalla asiakas säästää huomattavasti kustannuksissa.

Hirsiseinät ja laudoitus

Hirsiseinien ja seinä- ja kattolaudoitusten pintakäsittelyssä käytetään yleensä vesipohjaisia maaleja, lakkoja, petsejä tai luonnollista öljyä.

● Puupinnan viimeistely maalilla antaa tasaisen peittävän pinnan, josta puun syyt eivät näy läpi. Maalia ei saa levittää yli kahta kerrosta tai hyvin paksusti tai muuten maali voi kuoriutua irti puun voimakkaan kosteussäätelyn vuoksi.
● Vesipohjaisia lakkoja käytetään lähinnä siksi, että hirsi säilyttäisi luonnollisen ilmeensä ja olisi helposti puhdistettava. Lakan tapauksessa vesi on tukielementti, joka höyrystyy parin päivän kuluessa. Hirttä peittävä vesipohjainen lakkakerros ei aiheuta allergiaa, eikä ole ihmiselle haitallista.
● Petsien tapauksessa on tärkeää muistaa, että eri valmistajien tuotteisiin lisätyn pigmentin määrä vaihtelee. Tämän vuoksi sävyä tulisi testata koekappaleeseen ennen pintakäsittelyä.
● Puupintoja voi viimeistellä myös luonnollisilla öljyillä. Erityisen hyvin viimeistelyyn sopii esimerkiksi pellavaöljy, joka tuo puun syyt kauniisti näkyviin.

Väliseinät

Talon väliseinät on tehty yleensä kipsilevystä tai harkoista. Ne voi viimeistellä monenlaisilla maaleilla, koristerappauksella tai luonnollisella savella. Käytettävissä on myös suuri valikoima luonnonkiveä.

Katot ja välipohjat

Hirsitalojen sisäkatot ja välipohjat katetaan yleensä kattolaudoilla tai kipsilevyllä, jotka voi sovittaa sisustukseen maalaamalla tai sävyttämällä. Lattiakatteiden tapauksessa suosittelemme käyttämään kosteassa tilassa keraamisia laattoja ja kattamaan muut lattiat puuparketilla tai lattialaudoilla. Puuparketin etu on sen vahvuus ja mekaaninen kestävyys.

Tutustu tarjoamiimme rakennuspalveluihin!