Ulkoviimeistely

Hirsitalon ulkoviimeistely: hirsiseinät maalataan usein tummilla sävyillä, koska ne kestävät sään vaikutuksia paremmin.

Hirsitalon ulkoviimeistely

Finnlog hirsitalon ulkoviimeistely sisältää hirsiseinien ja muiden puuosien käsittelyn, sokkelin viimeistelyn, ikkunat, ovet, listat, räystäslaudat ja valitun katon asennuksen. Kun nämä elementit ovat keskenään harmoniassa, syntyy kaunis ja linjakas talo.

Katto on talon kruunu

Finnlog hirsitalon katto valitaan seuraavista vaihtoehdoista: teräskatto, tiilikatto, huopakatto tai bitumikatto. Klassisen profiilin peltikatto on suosituin kattovalinta.

Ikkunat kestävästä materiaalista

Asiakkaamme valitsevat useimmiten ikkunaksi puualumiinikarmi-ikkunan sen erinomaisen kestävyyden vuoksi. Lue lisää käyttämistämme ikkuna- ja ovivaihtoehdoista!

Sokkelin viimeistely

Sokkeli viimeistellään yleensä rappauksella, joka on pinnoitettu sopivalla värisävyllä. Jos kyseessä on kellarikerros tai rinteessä sijaitseva korkea sokkelikerros, jossa kivipinnan osuus on suuri, myös luonnonkivet tai muut sokkelipinnoitteet sopivat hyvin. Jos pinnoitteen paksuus on yli 1 cm, sokkelin kohtaan tulee laittaa vesilista johtamaan liiallinen kosteus pois hirsiseinien yli ulottuvasta sokkelista.

Puuosien käsittely

Hirsiseinien, ovi- ja ikkunalistojen sekä räystäsaluslautojen viimeistelyyn käytetään peittäviä tai läpikuultavia maaleja. Ne jakautuvat vesi-, liuotin- ja öljypohjaisiin. Ulko-olosuhteissa pidetään kestävämpänä tummempia peittäviä liuotinpohjaisia maaleja ja vähemmän kestävinä vaaleita läpikuultavia sävyjä. Finnlogin talojen seinien maalaamiseen käytetään pääasiassa liuotinpohjaista läpikuultavaa maalia, jonka pigmenttisisältö on riittävä.

Räystäsaluslautojen päätylautoihin sekä ikkuna- ja ovilistoihin suosittelemme käyttämään peittäviä maaleja, koska sadevesi ja UV-säteily vaikuttavat niihin eniten. Uulan ja Tikkurilan maalit ovat olleet suosituimpia maalivalintoja toteuttamissamme kohteissa. Hirsitalojen ulkoseinät voidaan myös verhoilla, mikäli haluaa.

Tutustu rakentamiimme hirsitaloihin!

Hirsitalon ulkoviimeistely: hirsiseinät yleensä maalataan, mutta hirsiseinät voidaan tarvittaessa myös verhoilla halutulla materiaalilla.