Hirsitalon lämmitysjärjestelmät

Talon lämmityskustannukset ovat talon pitkäaikaisessa käytössä merkittävin kustannustekijä ja sen vuoksi oikean lämmitysratkaisun valinta on hyvin tärkeää. Hirsitalon lämmitys onnistuu kaikilla tavallisimmilla ratkaisuilla, rajoituksia ei ole.

Hirsitalon lämmitys: vesikiertoinen lattialämmitys

Tällainen suuri valinnanvapaus lämmitysratkaisujen suhteen tekee kuitenkin valinnasta hieman vaikeampaa. Millainen lämmitysjärjestelmä siis sopii hirsitaloon parhaiten? Mukavuudenhaluisille ihmisille yleisin ratkaisu on vesi talon lämmönsiirtoaineena.

Vesikiertoinen lattialämmitys sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa on yleinen talon lämmitystapa patterilämmityksen lisäksi. Lattialämmityksen etuna on se, että lattiapintaa pystyy käyttämään paremmin, huonekalujen asentaminen ja puhtaanapito on helpompaa.

Tärkein lattialämmitysratkaisun etu on kuitenkin se, että lattiaputkistossa käytettävän veden lämpötila on suhteellisen matala, n. 35 astetta, ja tällaisen lämpötilan saavuttamiseksi on optimaalista käyttää erilaisia lämpöpumppuja.

Vesipatterilämmityksen etuna on mahdollisuus lämmittää talo nopeammin. Toisaalta patterilämmitys vaatii korkeampaa veden lämpötilaa, jonka vuoksi korkean palamislämpötilan kaasukattila, puukaasukattila tai joku muu kiinteällä polttoaineella toimiva kattila on sopivampi vaihtoehto.

Maalämmitys ja lämpöpumput

Erilaisista lämpöpumppuratkaisuista on tullut nykyisin suosittuja. Jos asiakkaalla on suuri tontti, valinta on usein maalämmitys. Jos taas asiakkaan tontti on pieni tai maaperä ei sovi maalämpökeräimen käyttämiseen, valitaan ilma-vesilämpöpumppuratkaisu. Lämpöpumppujen parhaat ominaisuudet ovat käyttömukavuus ja vähäinen huoltotarve. Miinuspuolena on suurempi alkuinvestointi.

Takka: täydentävä lämmitysratkaisu

Lähes kaikissa Finnlogin taloissa on lämpöä varaava takka, joka toimii täydentävänä lämmitysratkaisuna. Se pienentää päälämmityslähteen kuormitusta merkittävästi ja mahdollistaa pienempitehoisen päälämmitysjärjestelmän. Tuloksena on optimaalisemmat lämmityskustannukset ja lisäarvona mukavan lämmin koti.

Innovatiiviset lämmitysratkaisut

Finnlogin taloissa on mahdollista käyttää erilaisia innovatiivisia lämmitysratkaisuja, kuten esimerkiksi seinälämmitystä tai aurinkolämmitystä aurinkopaneeleilla, mikä auttaa tuottamaan lämmintä käyttövettä.

Finnlogin taloissa on myös olemassa täysi valmius käyttää niin kutsuttuja älytaloratkaisuja, jotka antavat lisäsäästöä erityisesti juuri lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien automaattisella ohjauksella.

Suunnittele etukäteen

Talon lämmitysjärjestelmä kannattaa valita jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta lämmitysjärjestelmän tarpeet voidaan huomioida jo taloa suunnitellessa. Hyvä ja järkevä suunnittelu säästää kustannuksia ja takaa taloon laadukkaan sekä varman lämmitysratkaisun.

Suunnitteilla hirsitalo? Lue tarjoamistamme palveluista!