Hirsitalon lämpöeristysmateriaali

hirsitalon lämmöneristys tehdään selluvillan avulla.

Finnlog hirsitalon lämmöneristys tehdään puhallusmenetelmällä asennettavan selluvillan avulla. Selluvilla valmistetaan jätepaperista ja se soveltuu erinomaisesti ekologisten talojemme eristysmateriaaliksi.

Hirsitalon lämmöneristys selluvillalla

Selluvillan etu muihin mineraalivilloihin (kuten lasi- ja kivivilla) verrattuna on sen kyky sitoa ja vapauttaa kosteutta. Se tarkoittaa, että kesällä eli kosteana aikana liiallinen kosteus imeytyy rakenteeseen vahingoittamatta sitä ja talvella kuivalla lämmityskaudella kosteus vapautuu villasta tasapainottaen sisäilmaa luonnollisella tavalla ilman lisälaitteita.

Tämän ominaisuuden vuoksi lämpöeristetyssä rakenteessa ei tarvitse käyttää rakennusmuovia tai muita kosteutta läpäisemättömiä materiaaleja. Niiden tilalla käytämme höyrynsulkupaperia, joka takaa taloon paremman sisäilman ja sopivan kosteustason.

Hengittävän rakenteen ansiosta Finnlog-taloihin ei synny niin kutsuttua termospulloefektiä.

Koska selluvilla on huokoista, sen lämmöneristyskyky on erinomainen.

Selluvillassa käytettävä antiseptinen aine booraksi suojaa sitä mahdollisilta tuholaisilta ja jyrsijöiltä ja antaa villalle paremman palonkestävyyden.

Selluvilla on edullista ja nopeasti asennettavissa

Yksi selluvillan positiivisista ominaisuuksista on sen asennushelppous ja -nopeus, joka vaikuttaa myös asennuskustannuksiin. Lämpöeristystöiden jälkeen suoritamme jokaiselle talolle lämpökuvauksen ja ilmatiiviysmittauksen, jolla tarkastamme työn laadun ja sen, kuinka hyvin hirsitalon lämmöneristys on onnistunut.

Maailmalla on käytössä selluvillan lisäksi myös muita luonnollisia lämpöeristysmateriaaleja, kuten hamppuvilla ja puukuituvilla. Selluvillan etuna muihin luonnollisiin lämpöeristysmateriaaleihin verrattuna on sen edullisempi hinta.

Suunnitteletko hirsitalon rakentamista? Lue tarjoamistamme palveluista!